אבלות על אח

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 17/09/18 12:26 ח בתשרי התשעט

שאלה

שלום רב,

גיסי יושב שבעה על אחותו שנפטרה ביום חמישי שעבר

הוא עתיד לקום מהשבעה בערב יום כיפור ולטענת הרב של העיר הוא קם מהשלושים בערב סוכות.

שאלתי האם אוכל להזמינו לערב סוכות לביתי כיוון שמבחינת מנהגים ידוע לי שלאבל אסור להיכנס לבית שאינו אבל במשך 30 יום.

אודה לתשובה

עופר

תשובה

לשואל,

הצטערתי לשמוע על האבלות. מן השמיים ינוחם, ושלא תדעו עוד צער.

השלושים מסתיימים, כדברי הרב, בערב חג הסוכות, יום ראשון. ומותר להתגלח לקראת החג.

בליל החג אתה יכול להזמין אותו אליך בלי בעיה, אך יש לדייק שלא תזמין אותו לביתך, אלא לסוכתך.

שנה טובה, כתיבה וחתימה טובה!