אבא לא שותה רביעית בהבדלה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/04/20 15:46 ה באייר התשפ

שאלה

שלום לרב,

בביתנו קורה הרבה שרק אני והוריי לבד בשבת בבית. כשמגיעה ההבדלה אמי ואני נתקלות בבעיה, כי אבא שלי (שהוא מסורתי) לא מסכים לשתות אפילו 1/4 כוס חד"פ מיץ ענבים 100% -שמהול במים כי הוא לא אוהב מתוק- כי אומר שלפי דעתו 'הטקס צריך להיות סמלי', ושלא יכריחו אותו לשתות כמות מסוימת..

בעקבות כך, פעמים רבות אמי/אני מקדשות בארוחות, וכשהוא מוכן- גם הוא לפעמים.. (האם כך ראוי לנהוג?).

בהבדלה לפי הבנתנו יותר בעייתי שנקדש בנוכחות גבר, אז השאלה מה עושים במצב כזה כשכמובן לא נכפה עליו דבר..

יש משהוא לא נעים בלבקש ממנו כל פעם "לעשות לנו טובה" ולהבדיל כי אין גבר אחר בסביבה.. ולא נוח לי התלות הזאת, מה גם שהמון פעמים הוא לא שותה את השיעור.

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אכן צריך להתנהל ברגישות גדולה בחיים המשפחתיים.

מבחינה הלכתית, צריך אמנם לשתות רביעית, אולם היציאה ידי חובת ההבדלה אינה מותנית בכך.

כלומר - אתם יוצאות ידי חובה גם אם הוא לא שותה רביעית.

אפשרות שניה, אבל אך ורק אם זה מקובל עליו, היא לעשות הבדלה בעצמכן. הדבר מותר בתנאים האלה.

כל טוב ושמחה