מצרכים
500 גרם קמח
חצי כוס סוכר
40 גרם שמרים טריים
140 מ"ל חלב פושר
2 ביצים L
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה רכה או מומסת
למילוי:
350 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
הוראות הכנה
מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים במיקסר במשך כחצי דקה
מערבבים את החלב הפושר יחד עם החמאה המומסת, מוסיפים אותה לקמח יחד עם הביצים וממשיכים ולערבל כ-8 דקות. מכסים את הבצק המוכן בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים.
בינתיים מכינים את מילוי השוקולד על אמבט אדים ממיסים את השוקולד והחמאה. מניחים בצד לקירור
ואז לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשניים ומרדדים כל חלק לצורה של מלבן. מורחים את הבצק במילוי השוקולד ומתחילים לגלגל. כאשר מגלגלים את הבצק, חשוב שלא לגלגל אותו רפוי מדי.
ליצירת הקראנץ, חותכים את הרולדה לאורכה ומפנים את הצד החתוך כלפי מעלה. קולעים את שני החלקים לבורג, מניחים בתבנית מצופה בנייר אפייה משומן ושמים בצד עד להכפלת הנפח. כאשר הקראנץ הכפיל את נפחו, מושחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180º למשך 40 דקות.
המתכון באדיבות מאפה נאמן