מצרכים
3 אגסי אנג'ו אדומים בשלים.
2 בצלים קצוצים גס.
3 שיני שום קלופות. כרובית גדולה שטופה.
2 קישואים בינוניים.
3 כפות שמן זית.
50 גרם חמאה.
כוס חלב.
מלח ופלפל לפי הטעם.
הוראות הכנה
מטגנים בעדינות את הבצל ושיני השום בשמן זית וחמאה עד ריכוך. מוסיפים את הכרובית מפורקת לפרחים ואת הקישואים חתוכים גס. מוסיפים כוס חלב ומים עד כיסוי - ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה קטנה עד שהירקות רכים לגמרי. טוחנים בעזרת בלנדר מוט למרקם קטיפתי ומתבלים במלח ופלפל.
לפני ההגשה חותכים את האגסים לקוביות קטנות, יוצקים את המרק לקערות, מפזרים מעל את קוביות הפרי וזילוף שמן זית – ומגישים מיד.
המתכון באדיבות יובל בר-נר