מצרכים
1-1.5 ק"ג כתף בשר
2 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות דקות
100 גרם צימוקים כהים
100 גרם משמשים חתוכים
100 גרם שזיפים שחורים ללא גרעינים
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
2 גזרים מקולפים ומחולקים ל 2-3
2 כוסות ציר עוף או מים רותחים = מים לכיסוי הבשר
2 כפות תבלין טוסקנה לסטייק
2 כפות דבש או סילאן ללא סוכר
הוראות הכנה
* להשתמש בסיר שניתן להכניס גם לתנור.
* מטגנים את הבצלים עד שהבצל מזהיב.
* מוסיפים את הבשר ומטגנים מס´ דק´
* מוסיפים לסיר את הפירות היבשים, התבלינים ואת הסילאן (או הדבש) ואת הנוזלים עד לכיסוי
* מבשלים כשעה על אש קטנה עד לצמצום הנוזלים, מעבירים לתנור שחומם מראש ל ?180 ל שעה-שעה וחצי נוספות.
* יש לשים לב מדי פעם שנשארו עדיין נוזלים.
* לאחר שהבשר מתרכך, יש לפתוח את המכסה ולתת השחמה נוספת של מס´ דקות.
הערות
המתכון באדיבות באדיבות רשת