מצרכים לאוזני המן במילוי תמרים
10-12 יחידות
- כוס קמח לבן (160 גרם)
- רבע כפית אבקת אפיה
- רבע כוס אבקת סוכר או סוכר לבן
- 70 גרם חמאה/מחמאה רכה בטמפרטורת החדר
- חלמון צהוב של ביצה
- מילוי קלאסי ממרח תמרים (ניתן לקנות בסופרים)
- לקישוט: אבקת סוכר
הוראות הכנה לאוזני המן במילוי תמרים
- לוקחים קערה רחבה ושמים בתוכה קמח ואבקת אפיה. מערבבים קלות ומוסיפים סוכר, חמאה וחלמון ביצה. לשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד. במידה והבצק יבש ופירורי, הוסיפו כמה כפות מים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
- לוקחים מעט קמח ומפזרים על משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעלה דק (3-4 מילימטר).
- קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס רחבה, בין 7-8 סנטימטרים. בעזרת שתי כפיות מניחים כחצי כפית מילוי במרכז כל עיגול.
- סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים. מניחים על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 18 דקות עד שהבצק מעט זהוב בשוליים.
- נותנים לאוזני ההמן להצטנן ומפזרים אבקת סוכר לקישוט.
המתכון באדיבות מימי נאמן, מתכונאית ומבעלי רשת מאפה נאמן