מצרכים לעוגת מוס שוקולד עם אגוזי לוז מקורמלים
לתחתית העוגה:
- 200 גרם עוגיות מיני קוקיס בטעם קרמל
- 70 גרם שוקולד מריר עם אגוזי לוז מקורמלים
- 40 גרם חמאה
לליבת ריבת חלב:
- 8 גרם אבקת ג’לטין
- 40 גרם מים קרים מהמקרר
- 100 גרם חלב
- 200 גרם ריבת חלב
למוס שוקולד:
- 65 גרם חמאה
- 220 גרם שוקולד מריר
- 500 גרם שמנת להקצפה 38%
לגנאש שוקולד:
- 100 גרם שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר עם אגוזי לוז מקורמלים קצוץ דק
- אגוזי לוז קצוצים
הוראות הכנה לעוגת מוס שוקולד עם אגוזי לוז מקורמלים
תחתית העוגה:
- במעבד מזון טוחנים את המיני קוקיס לפירורים דקים ומעבירים לקערה.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או על סיר אדים כפול (בן מארי).
- מוסיפים את השוקולד לפירורים ומערבבים.
- ממיסים חמאה במיקרוגל, מוסיפים לתערובת המיני קוקיס ומערבבים עד לתערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
ליבת ריבת חלב:
- מערבבים את אבקת הג'לטין בעזרת מטרפה עם המים הקרים ומכניסים למנוחה של כרבע שעה במקרר.
- לאחר רבע שעה, מוסיפים לג'לטין את החלב ומחממים כדקה במיקרוגל עד שהג'לטין נמס.
- יוצקים על ריבת החלב את תערובת הג'לטין ומערבבים היטב.
- אוטמים רינג בקוטר 20 ס"מ עם ניילון נצמד ומניחים על משטח ישר.
- יוצקים את התערובת לרינג ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
מוס שוקולד:
- ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או על סיר אדים כפול (בן מארי) את השוקולד והחמאה.
- מקציפים את השמנת המתוקה עד למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת השוקולד ב-3 פעימות.
- יוצקים מחצית מהמוס לתבנית עם התחתית, מניחים מעל את אינסרט ריבת החלב וסוגרים עם המחצית השניה של המוס.
- מעבירים להקפאה בפריזר (לפחות 5 שעות).
גנאש שוקולד:
- מחממים את השמנת המתוקה בסיר עד לסף רתיחה.
- שופכים את השמנת על השוקולד המריר הקצוץ ב-3 פעימות תוך כדי ערבוב.
- מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית, מצפים אותה בגנאש ומפזרים מעל את האגוזים.
המתכון באדיבות כרמית