מצרכים לסלמון ברוטב טריאקי
- 2 נתחי סלמון
- רוטב טריאקי
- 2 פרוסות ג'ינג'ר טרי
- 2 פרוסות לימון
- 200 גרם תפוחי אדמה קטנים לקישוט
- 100 מ"ל שמן זית
- מרווה טרייה
- שמיר טרי
- תימין טרי
- מלח
- פלפל
- יוגורט
- רוקט
הוראות הכנה לסלמון ברוטב טריאקי
- מניחים את תפוחי האדמה הנקיים והיבשים בשקית אטומה בוואקום יחד עם עשבי התיבול הטריים, מלח, פלפל ושמן, ואורזים אותם בוואקום.
- מבשלים בתנור האדים במשך 3 שעות ב-90 מעלות צלזיוס.
- בינתיים חוצים את מתחי הסלמון ומקלפים מהם את העור. מברישים אותם ברוטב הטריאקי ואורזים אותם בשקית וואקום, יחד עם הג'ינג'ר והלימון.
- כשנותרו רק 15 עד 20 דקות לתפוחי האדמה, מכניסים את שקית הסלמון לתנור ומבשלים עם פונקציית הקיטור. מוציאים את תפוחי האדמה משקית הניילון וצולים אותם במחבת ברזל על אש גבוהה.
- מגישים את הסלמון בליווי תפוחי האדמה ומקשטים מלמעלה עם קצת יוגורט ורוקט.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka