מצרכים לחצילים ממולאים
- 2 חצילים
- שורש ארטישוק ירושלמי, 100 גרם
- בצל קצוץ
- 2 כפות רסק עגבניות
- שן שום קצוצה
- 20 מ"ל מים
- 2 כפות שמן זית
לרוטב:
- כף קמח
- כוס ציר ירקות
- 2 כפות שמן צמחי
- כפית מלח
- כפית פלפל
הוראות הכנה לחצילים ממולאים
- מחממים תנור ל-230 מעלות צלזיוס ומכוונים לתוכנית גריל.
- מניחים את החצילים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשאירים להם את הגבעולים.
- חורצים כל חציל באמצע, כדי שלא יתפוצצו בזמן האפייה בתנור.
- מכניסים לתנור וצולים במשך 15 דקות ואז הופכים את החצילים וצולים 15 דקות נוספות. נותנים לחציל מנוחה מחוץ לתנור למשך 5 דקות.
- מגרדים ארטישוק ירושלמי בפומפייה, לא דק מדי.
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים בצל ושום, מטגנים עד שהם מקבלים גוון זהוב.
- מוסיפים לסיר את הארטישוק הירושלמי המגורד ומאדים במשך 2 דקות, ולאחר מכן מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים בבישול למשך דקה אחת נוספת.
- מוסיפים לסיר 20 מ"ל מים, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומבשלים עוד 2 דקות. מכבים את האש, ונותנים לסיר מנוחה בצד.
- בסיר אחר מכינים את הרוטב: מחממים שמן צמחי, מוסיפים קמח ומערבבים כל הזמן, עד שנוצרת עיסה משחתית ומבעבעת מעט. מתבשלת ומבעבעת מעט.
- לפני שהעיסה בסיר משחימה, מוסיפים לה את ציר הירקות וממשיכים לערבב עד לקבלת רוטב סמיך. מנמיכים את האש, מוסיפים מלח ופלפל.
- מניחים את החצילים הקלויים בתבנית. חורצים פתח מגבעול החציל ולכל אורכו ופותחים את החציל באמצעו. זורים מעל מלח ופלפל ויוצקים מעט שמן זית.
- מניחים את תערובת הארטישוק הירושלמי בתוך החצילים, יוצקים מהרוטב מעל.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 15 דקות, עד להזהבה.