על פי ההלכה, אסור שיימצא ברשותו של יהודי חמץ בפסח, וישנה חובה להשמיד או להיפטר מכל החמץ עוד לפני חג הפסח. בשל החשש מהימצאות חמץ בבית, נהגו למכור לגוי את החמץ לפני הפסח, ובכך להיות סמוכים ובטוחים שלא לעבור על  האיסורים של "בל יראה" ו"בל ימצא".

גם השנה, כמו בתשע עשרה השנים הקודמות, אנחנו מזמינים אתכם למכור את החמץ שלכם באמצעות אתר כיפה. את המכירה בפועל יבצע הרב אליקים לבנון, רב היישוב אלון מורה ורב המועצה האזורית שומרון, אשר ימונה על ידי הגולשים להיות שליחם לביצוע המכירה.

על מנת להשתתף במכירה של האתר יש למלא את טופס מכירת החמץ, הליך מהיר פשוט וקל. 

לתשומת ליבכם מכירת החמץ באמצעות האתר תתאפשר עד ליום שישי, י"ד בניסן התשע"ח בשעה 9:00 בבוקר.

לבנון מוכר את החמץ של גולשי כיפה לד"ר קונסטנטין קומושוילי, מרצה במכללה האקדמית אריאל.צילום: יחצ

 

עוד קצת על מכירת החמץ

מהו חמץ? כל אחד מחמשת מיני דגן (חיטה, כוסמת, שעורה, שיבולת שועל,שיפון) שבא במגע עם מים, לאחר שנתלש מן הקרקע ושהה מעל שמונה עשרה דקות ללא לישה. גם המאכלים והמשקאות הנעשים ממינים אלה (בירה, שמרים, ויסקי, עוגיות, ופלים וכו') הם חמץ.

החמץ נאסר בכמה צורות: איסור אכילה, איסור ראיה, איסור שהמצאות ברשותו של האדם ואיסור הנאה. כדי שלא ישהה אדם חמץ בפסח ברשותו - עליו למוכרו לגוי. אם עבר הפסח, והחמץ נותר ברשותו - נאסר החמץ באכילה ובהנאה אפילו לאחר הפסח. חמץ זה מוגדר כ"חמץ שעבר עליו הפסח".

על מנת שלא להיכשל באיסורי חמץ, יש למכור או לבער את החמץ עוד לפני ליל הסדר.