לאחרונה התגלה בבדיקות דם שעשיתי B12 נמוך מאוד. המוגלובין בסדר. אני אוכל בממוצע מינימום 3 פעמים בשר/עוף, וכן יחסית אוכלת מאכלים שיש בהם B12. הברזל שלי גם נמוך אבל לא מאוד. 1.האם ייתכן שיש בעיית ספיגה של המרכיבים האלה? ואיך מטפלים בבעיית ספיגה, באופן טבעי, ללא כדורים? 2. האם תוכלו לפרט מאכלים שיש בהם B12? תודה



תשובה

שלום וברכה. 1.כן בהחלט יכול להיות שישנה בעיה בספיגה אולם אין הכרח שאכן זה המצב.יכולות להיות סיבות רבות לחוסר B12 וברזל, חוסר ספיגה רק אחד מהם.חוסרים מסוג זה הינם בד"כ תוצאה של תזונה לא נכונה לאורך זמן. לוקח גם זמן לאזן אותם מחדש בצורה טיבעית. 2. אצות ים כמו ספירולינה,אצה כחולה ירוקה הן מקור מצוין גם לB12 וגם לברזל.בשר וביצים גם כן מהווים מקורות טובים. חשוב לאזן את התפריט בצורה נכונה כך שיהיו גם מקורות תזונתיים טובים וגם ספיגה טובה. כדאי ומומלץ לפנות למטפל עם נסיון בתזונה לקבל את הייעוץ המתאים. רפואה שלמה - צוות מכללת אילמה.