מצרכים:
כרובית קטנה, מופרדת לפרחים קטנים
גזר אחד חתוך לקוביות בינוניות
1 בצל סגול חתוך לקוביות
2 פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות
2 גמבות בצבעים שונים חתוכות לקוביות בינוניות
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
100 גרם גבינה קשה מגוררת דק מומלץ
שמן זית
חצי כוס פירורי לחם
מלח
פלפל
חצי כפית אורגנו יבש
ההכנה:
במחבת רחבה עם כף שמן זית מניחים את כל הירקות החתוכים ומטגנים כ- 6 דקות, מקפידים לערבב כל הזמן, לאחר מכן מסירים מהאש ומעבירים למסננת על מנת לסנן את הנוזלים ולצנן את הירקות.
בקערה עמוקה מערבבים את הירקות עם התבלינים, הגבינה הבולגרית ומחצית מהגבינה הקשה המגוררת.
מעבירים לתבנית חרס משומנת במעט שמן זית, מפזרים מעל את המחצית השנייה של הגבינה הקשה המגוררת.
בקערית קטנה מערבבים חצי כוס של פירורי לחם עם 4 כפות שמן זית ומפזרים מעל הכל.
אופים בחום של 170 מעלות כ- 40 דקות.
(צילום: אפיק גבאי)
|