שלום, לאחרונה אובחנה אצלי CANDIDA GLABRATA בבדיקה בקטריולוגית, לאחר משטח שעשיתי. התהליך: FUNGAL CULTURE וההערה לתהליך:CANDIDA GLABRATA כך נרשם בבדיקה. כבר המון זמן אני מרגישה חוסר איזון,ורגישות במקום. כך שאני אפילו חוששת שמה שיש לי זה לא רק קנדידה, ולווואי שאינני צודקת. לצורך העניין אני בת 30 רווקה. מה העצות הטבעיות שלך לענין. אני יודעת שצריך להפחית קמח לבן, סוכרים, שמרים. ואכן אני עושה זאת. גם כך לא הייתי נוהגת לאכול הרבה סוכר, אם כי היתה תקופה שהרביתי בעוגות שמרים. תודה אגב, רופאת הנשים נתנה לי משחה NYSTATIN בינתיים לא קניתי כי אני מעדיפה טיפול טבעי יותר. !



תשובה

שלום וברכה. קנדידה היא פטריה הנמצאת אצלנו במערכת העיכול באופן טיבעי. במצבים מסוימים של חוסר איזון ישנה התפרצות שלה ואז רואים תופעות מסוימות כמו פצעים בפה, הפרשות ועוד. סימפטום נלווה בד"כ יהיה עייפות וחולשה. ברפואה הסינית מצב זה מאובחן באופן כללי בתור לחות וחולשה של מערכת העיכול. הטיפול הוא בשני מישורים - סילוק גורמי הנזק וחיזוק מערכת העיכול. ממה להימנע - קמח לבן ומוצרי מאפה בכלל, סוכר לבן ומוצרים ממותקים בכלל, להשתדל להימנע ממזון מעובד לסוגיו וביחוד דברים מתוקים,תפוחי אדמה ובטטות,פירות מתוקים,שמן ואוכל שומני,קפה, אלכוהול,תה שחור ועישון,מוצרי חלב וביצים מה כדאי לאכול -בשביל לחם - לחם שיפון אבל מעט, דוחן,שיפון, שעורה,שיבולת שועל בתור דגנים מלאים. נבטים של שעורה,שיבולת שועל ושיפון(מנביטים בבית) פטרוזיליה,חסה,סלרי-בייחוד מיץ,כרוב וירקות ירוקים בכלל טובים לטיפול בקנדידה. שעועית אזוקי מצוינת לטיפול בלחות. שום- להוסיף 21 שן שום טרי לפניכל ארוחה -מצוין לטיפול בקנדידה. תה ירוק ממולץ ביותר וכן תה שן הארי או בשמו הישראלי שינן עב שורש(צמח בר נפוץ ביותר). באופן כללי כדאי שהדגנים המלאים יהיו 40% מסך כל המזון,50% ירקות ו10% קיטניות.אפשר לאכול קצת בשר ועדיף מבושל.חשוב לאכול ארוחות מסודרות וקבועות בלי חטיפים באמצע,ללעוס טוב את המזון ולהיות רגועים בזמן האכילה. בנוסף - חשוב לשמור על היגיינה מקומית כל הזמן ביחוד בקיץ. רפואה שלמה,יניב-מכללת אילמה