שלום, בהמשך לתשובתכם משבוע שעבר https://www.kipa.co.il//experts/show.asp?id=398 ברצוני לשאול: 1. האם כל קנדידה מקורה במערכת העיכול? ומה זה אומר לגבי מערכת העיכול? האם חוץ מהתזונה שהמלצת יש דרך נוספת לחזוק מערכת העיכול? 2. בעניין המלצות התזונה: מה לגבי פירות יבשים (תמרים, צימוקים, שקדים)? האם תפוח אדמה אינו מומלץ? אילו פירות כן מומלץ, ומה נחשב לפירות מתוקים (נראה לי שכל פרי הוא מתוק)? טחינה? שומשום/ חלבה? חמאת בוטנים? האם תה רגיל הו התה השחור? מוצרי חלב? ומה לגבי פרוביוטיקה חלבית כמו יוגורט? שמן זית? 3. איך משקיטים/משלימים את הצורך לדברים מתוקים בכל זאת מידי פעם? תודה רבה



תשובה

שלום וברכה. 1.כמו שהוסבר קנדידה היא חלק ממערכת העיכול, כאשר ישנו חוסר איזון במעיים מסיבות שונות, ישנה התרבות בלתי מבוקרת של הפטריה במעיים והתפרצות של קנדידה. 2.תמרים, צימוקים ושקדים בהחלט מומלצים ועדיף ממקור אורגני בלי גופרית.תפוח אדמה אינו מומלץ- מכיל הרבה עמילן שהוא פחמימה. פירות מומלצים - כולם למעט תפוזים,קלמנטינות וכו'. אשכוליות ולימונים כן טובים וביחוד מיץ אשכוליות יכול להיות טוב. פירות מתוקים כמו אפרסק,ענבים ובננה אפשר לאכול אבל לא הרבה (2-3). טחינה שומשום וחלבה הם גורמי לחות ואינם מומלצים במצב של קנדידה.חמאת בוטנים כנ"ל. התה המומלץ הוא תה ירוק בתפזורת - מחזק עיכול ומייבש לחות. מוצרי חלב - יוגורט עיזיםכבשים בהעדפה אבל גם יוגורט מיסחרי ביו ללא סוכר יהיה טוב. שמן זית מצוין אבל במידה. את הצורך למתוק משקיטים עם גזר, בטטה אפויה, עוגיות אורז ללא סוכר או תמרים ותאנים. והכי חשוב -בהחלט מומלץ לגשת למטפל מוסמך לקבל אבחנה מסודרת וטיפול רציני. רפואה שלמה,יניב - מכללת אילמה.