באופן לא מפתיע במיוחד, בית המשפט העליון דחה היום (ד') את העתירה לבג"ץ למנוע את קיום טקס "ברכת כוהנות" מטעם נשות הכותל בחול המועד פסח בעזרת הנשים בכותל המערבי בטענה כי הבקשה הוגשה מאוחר מידי.

העתירה הוגשה ביום שני על ידי עמותת "בצדק", והרב יצחק כהן, תושב העיר העתיקה בירושלים, בדרישה למנוע מארגון "נשות הכותל" לקיים טקס "ברכת כוהנות" ברחבת הכותל המערבי. העתירה הוגשה נגד משטרת ישראל, שר הדתות דוד אזולאי, הרבנים הראשיים לישראל ורב הכותל והמקומות הקדושים, בדרישה שיפעלו למניעת קיום ה"טקס" בכותל.

העותרים טענו כי הפעילות המתוכננת של נשות הכותל מנוגדת לחוק השמירה על המקומות הקדושים ובניגוד לתקנות השמירה על המקומות הקדושים; וכי קיומה "נוגד את 'מנהג המקום' לכל הדעות והוא יפגע קשה ברגשות המתפללים, ועל אחת כמה וכמה שהוא מנוגד להלכה היהודית". עוד טוענים כי אין בנמצא מנהג של 'ברכת כוהנות' וכי ביהדות כלל לא קיים תפקיד של 'כוהנת'.

כזכור, לפני כחודש, פורסם ב'כיפה' כי בפעם הראשונה תיערך "ברכת כוהנות" בכותל המערבי. האירוע אמור להתקיים ביום ראשון של חול המועד פסח. נשות הכותל ציינו בפרסום כי למרות שהטקס קיים שנים רבות: "נשים מעולם לא הוזמנו לקחת חלק בטקס ברכת הכהנים המסורתי המתקיים בכותל המערבי פעמיים בשנה".

מעמותת "בצדק" נמסר בתגובה: "אנו מצרים על כך שביהמ"ש במקום למנוע קיום טקס שהוא המצאה מוחלטת שמטרתו היחידה לעורר פרובוקציה השמה ללעג את המסורת היהודית ואת קדושת הכותל, נתלה בתואנה טכנית של 'הדקה ה-90'. לשיטת בית המשפט, גם ממצרים בני ישראל לא היו יוצאים מאחר וזה נעשה בחיפזון".