| המוצר
| האם דרושה כשרות?
| מהן הבעיות האפשריות?
| כיצד בודקים?
| אגוז מלך
| בכל הארצות דרושה כשרות מלבד באמריקה
|
| בד"כ נקי, יש לשים לב שאין קורים או פרורים רבים המעידים על הימצאות חרקים.
| אגוז מלך בקליפה
| לא צריך כשרות
|
| בד"כ נקי, יש לשים לב שאין קורים או פרורים רבים המעידים על המצאות חרקים.
| אגוז פקאן
| כן
לא
| בגידולי הארץ - ערלה תרומות ומעשרות שמיטה.
בגידולי חו"ל - א"צ כשרות.
| בד"כ נקי, יש לשים לב שאין קורים, או פרורים רבים המעידים על הימצאות חרקים.
| אגס מיובש
| כן
| חומרי עיבוד לא כשרים.
| בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ.
| אוכמניות מיובשות
| כן
| חומרי עיבוד לא כשרים.
| להשרות במים פושרים, להפריד ביד את כל האוכמניות ולבדוק האם לא צפים חרקים במים.
| אננס מסוכר
| לא
| אין צורך בהכשר כשהפרי אינו בצבעים שונים. או בתוספת טעם.
| בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ.
| אפרסק מיובש
| כן
| חומרי עיבוד לא כשרים.
| בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ.
| אתרוג מסוכר
| כן
| חומרי עיבוד לא כשרים.
| בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ.
| בננה צ'יפס
| כן
| חומרי עיבוד לא כשרים.
| בחזקת נקי.
| דובדבן מסוכר
| כן
| חומרי עיבוד לא כשרים.
| לחצות ולהביט בפנים
| חמוציות
| כן
| חומרי עיבוד לא כשרים.
| להשרות במים פושרים, להפריד ביד את כל החמוציות ולבדוק האם לא צפים חרקים במים
| לדר
| כן
| חומרי עיבוד לא כשרים.
| בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ.
| מלון מסוכר
| כן
| חומרי עיבוד לא כשרים.
| בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ.
| מנגו מסוכר
| כן
| חומרי עיבוד לא כשרים.
| בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ.
| משמש מיובש
| לא
|
| לחצות את המשמש ולהביט מול האור בשני צידי הפרי- בפנים ובחוץ.
| ערמונים בקליפה
| לא
|
| בדר"כ נקי. יש לשים לב שאין קורים או פירורים רבים המעידים על המצאות חרקים.
| ערמונים מקולפים מוכנים לאכילה
| כן
|
| בד"כ נקי. יש לשים לב שאין קורים או פירורים רבים המעידים על המצאות חרקים.
| פאפיה מסוכרת
| כן
| חומרי עיבוד לא כשרים.
| בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ.
| צימוקים
| כן
| חומרי עיבוד לא כשרים.
| להשרות במים פושרים, להפריד ביד את כל הצימוקים ולבדוק האם לא צפים חרקים במים.
| קוקוס חי
| לא
|
| בחזקת נקי.
| קוקוס צ'יפס
| כן
|
|
| קוקוס קוביות מסוכרות
כן |
חומרי עיבוד לא כשרים |
|
| קליפות הדרים
| כן
| בתוצרת הארץ: ערלה,שמיטה, תרומות ומעשרות, חרקים.
תוצרת חו"ל: יש אפשרות לחומרי עיבוד לא כשרים , חרקים.
| בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ.
| שזיף מיובש
| כן
| ביבול מארץ ישראל: ערלה, תרומות ומעשרות, שמיטה (חלק מהיבול עובר בישול ולכן יש צורך בכשרות).
| די בבדיקה מדגמית של 3 שזיפים מכל אריזה. הבדיקה - הוצאת הגלעין ולהסתכל בפנין ומחוץ לפרי
| שקד
| כן
לא
| בגידולי הארץ- ערלה, תרומות ומעשרות, שמיטה.
בגידולי חו"ל - א"צ בכשרות.
| בד"כ נקי, יש לשים לב שאין קורים או פרורים רבים המעידים על הימצאות חרקים.
| תאנים מיובשות
| לא
|
| נגיעות גבוהה של חרקים מסוגים שונים, מומלץ שלא להשתמש בהן!
| תפוח עץ מיובש
| כן
| חומרי עיבוד לא כשרים.
| בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ.
| תפוז סיני מסוכר
| כן
| מתוצרת הארץ: ערלה, תרומות ומעשרות, שמיטה.
בתוצרת חוץ לארץ: יש אפשרות לחומרי עיבוד לא כשרים.
| בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ.
| תמר
| כן
| תרומות ומעשרות, שמיטה.
אין חשש ערלה ולכן ניתן לרכוש ללא כשרות ולהפריש תרומות ומעשרות מספק בלי ברכה
| לחצות את התמר ולהביט מול האור בפנים ובחוץ.