אנו רגילים לשמוע בכלי התקשורת כל הזמן על כך שהכשרות פוגעת בעסקים ועולה להם כסף רב, אך מתברר כי המציאות העסקית מורכבת הרבה יותר מאייטמים תקשורתיים.

מסעדת אבו גוש בפארק העסקים איירפורט סיטי ליד נמל התעופה בן גוריון, סבלה מירידה משמעותית במכירות בשל גל הטרור שפגע חמורות במתחם כולו. מנהל המסעדה דן פלדמן, החליט להכשיר את המסעדה בפיקוח הרבנות ובתוספת הכשר מהדרין נוסף של בד"צ בית יוסף ובכך הציל את המסעדה מסגירה, כך דווח הבוקר ב'ידיעות אחרונות'.

פלדמן הסביר לעיתון כי רבים נרתעו בתחילה מהשם של המסעדה ועובדת היותה לא כשרה מנעה לדוגמא ממשרדי ממשלה לעבוד עמה. הוא מספר כי הכשרות החדשה הביאה למסעדה קהלים חדשים ולקוחות חדשים רבים שמגיעים אליה מכל רחבי המרכז.

רק לפני כשבועיים טענו בוועדת הכלכלה של הכנסת שהכשרות בישראל יקרה מידי וכי יש צורך בפתיחת שוק הכשרות לתחרות, אך מסתבר כי גם לבעלי העסקים ישנו שיקול כלכלי ברור כשהם בוחרים להכשיר את המסעדה שבבעלותם ואפילו להציל אותה מסגירה.