בעקבות הצעת החוק שהוגשה לכנסת המאפשרת הטלת קנס עד 50,000 שקלים על בלנית ללא הוכחת נזק, התקבלו פניות נזעמות מבלניות החוששות מהשלכות החוק.

הצעת החוק מציעה כי בלנית ששאלה את הטובלת שאלות בנוגע לחייה האישיים ללא הסכמתה המפורשת, תהווה עוולה אזרחית ובית המשפט יוכל לפסוק פיצויים ללא הוכחת נזק עד 50,000 שקלים.

במכתב ששוגר אל סגן השר בן דהן נכתב: "אנו עובדות כבלניות בגלל החשיבות של מצוות הטהרה בעינינו, ברוב המקרים זו אינה עבודתה היחידה של הבלנית והשכר בהתאם. מפלגת "יש עתיד" החליטה לתקוף את העובדות הכי חלשות עם המשכורות הנמוכות ביותר במשק. טוב תעשה המפלגה אם יסירו את הצעת החוק מסדר היום, שמהווה פגיעה בנו. יותר טוב שיטפלו בבלניות שיש עליהן תלונות ולא יאיימו עלינו בעונשים כלכליים."

סגן השר לשירותי דת הרב אלי בן דהן בתגובה: "אגן על זכויות הבלניות ועל הטובלות. בימים הקרובים ייצא נוהל מעודכן בחוזר מנכ"ל, שנוסח בשיתוף עם קבוצות של טובלות ובו נעגן ונשפר את נהלי צנעת הפרט במקוואות, יחד עם זאת יש לתת את הדעת כי האחראים הלכתית על כל ענייני המקוואות הם הרבנים הראשיים לישראל. יש לציין כי בחודשים האחרונים יצאה הנחיה מטעם הרבנות הראשית כי אין לבלניות הסמכות לחקור את הטובלות בשאלות אישיות. המשרד לשירותי דת ביחד עם הרבנות הראשית לישראל כי על הטבילה להיות חוויה מקרבת ונעימה. חובתי היא להגן על הבלניות כמו על ציבור הטובלות במקוואות, ולא אתן יד לפגיעה באותן נשים המשתכרות שכר נמוך תמורת עבודת קודש."

עוד הוסיף סגן השר: "רובן המוחלט של הבלניות עושות את עבודתן נאמנה והמקרים הבודדים בהם מגיעות תלונות לידיעת המשרד, מטופלים ברגישות ותשומת לב ולכן אין טעם להפוך את המובן מאליו לחוק. יתרה מזו, חוק זה הינו בעייתי משום שבאין צורך בהוכחת נזק, הוא עלול להפוך כלי בידי נשים לנקמה אישית ולא מידתית כלפי בלניות המבצעות את עבודתן נאמנה".