ראש מחלקת כשרות בתעשייה וחרושת ברבנות הראשית, הרב חגי בר גיורא, מפרסם הבוקר (א') ממצאי בדיקות שערך בנושא כשרות לפסח של כלים חד פעמיים.

מבדיקתו עולה כי ברוב הסוגים של הכלים החד פעמיים אין כל חשש לחמץ ואין צורך לחפש הכשר מיוחד לפסח, זאת בניגוד לטענות שהושמעו בעבר לפיהן יש לרכוש כלים חד פעמיים הכשרים לפסח. עם זאת מבהיר הרב בר גיורא כי האישור ניתן למעט נייר אפייה וכוסות נייר אשר אכן נמצאו בעייתיים.

הרב בר גיורא מפרט ואומרי כי במוצאי נייר אין צורך בהכשר, שכן החשש הוא שבמוצרי נייר מעורבבים עמילנים בשעת הייצור. לדבריו את מוצרי הנייר מייצרים מתאית נקייה או מנייר ממוחזר. בנייר ממוחזר הנייר נשטף במים ומתפרק וכן מוסיפים לסיבים אשר נוצרים כימיקלים שלא ראויים לאכילה. גם נייר סופג אינו זקוק להכשר שכן בנייר הסופג המיוצר בארץ וכן אלו המיובאים מטורקיה אין מוסיפים עמילן. כך גם מותר להשתמש בנייר אריזה, במפיות, בתבניות נייר, במוצרי אלומיניום, ובכלים מפלסטיק ללא הכשר לפסח.

הרב בר גיורא מבהיר כי נייר אפיה צריך הכשר לפסח. לרוב אין בעיית כשרות אך ישנו מפעל המצפה את הכלים בעמילן מחמץ ולכן צריך כשרות לפסח. בנוגע לכוסות נייר, עדיף הכשר לפסח מלכתחילה.

הפירוט המלא:

מוצרי אלומיניום - לא צריך הכשר. כפי המידע שקבלתי בשנים האחרונות לא נמצאה בארץ בעיית כשרות לכל השנה וכן לפסח במוצרים מאלומיניום כגון: תבניות ונייר אלומיניום. בעבר מרחו על האלומיניום שומן מהחי, כיום בכל העולם מיעטו להשתמש בו וגם הוא נפגם לכן החשש לכשרות מאוד רחוק - ומי שלא חושש יש לו על מי לסמוך.

מוצרי נייר - לא צריך הכשר. החשש שיכול להיות במוצרי נייר הוא מעמלנים שמערבים בו בשעת הייצור. היות ואפשר לייצר עמילן מכמה גידולים כגון: חיטה(=חמץ), תירס(=קטניות), תפוחי אדמה וטפיוקה. השימוש בעמילן הוא כדי לדבק את סיבי הנייר וכן כדי להחליק אותו מבחוץ. בנייר סופג לא שמים מבחוץ.

את מוצרי הנייר מייצרים מתאית נקייה או מנייר ממוחזר. בתהליך ייצור נייר מנייר ממוחזר - הנייר הממוחזר נשטף במים ומתפרק וחוזר למקורו לסיבי נייר. בבדיקות מעבדה לא נמצאו שאריות של עמילן בסיבי נייר בתהליך המחזור. בתהליך ייצור הנייר מוסיפים לסיבים: כימיקלים שלא ראויים לאכילה (בדרך כלל מנפט), חומרים מלבינים וחומרים מדביקים(לפעמים עמילנים) ואחר כך מחממים את הנייר. בחלק מקומות החום של האוויר מגיע ל-600 מעלות.

נייר סופג - לא צריך הכשר. בכל נייר סופג המיוצר בארץ לא מוסיפים עמילן מחיטה או תירס בכל השנה אלא עמילן מתפוחי אדמה או טפיוקה וחברה אחת מייבאת את הנייר מטורקיה ושם לא מוסיפים עמילן. במשך השנה משתמשים גם בנייר ממוחזר ואילו לייצור לפסח לא משתמשים בנייר ממוחזר. לכן מי שהשתמש בנייר סופג מהייצור לכל השנה עבור אוכל לפסח אף אם נעשה מנייר ממוחזר מותר לכתחילה לאכול את האוכל לפסח.