"יש לכם חסה?" שאל הבן של השכן חצי שעה לפני כניסת שבת. "חשבתי שמכל הבתים, אצלכם בטוח אמצא חסה". אז כעת, לפני שאתם מתחילים לקרוא את הטור, תניחו לרגע את העכבר, תפתחו בבקשה את המקרר ותבדקו מה מצב הירקות אצלכם. אין מצב שאין לכם ירקות טריים במקרר. אין לכם? אני מחכה. רוצו לקנות.

אם בחורף אכלתם ירקות בצורתם המבושלת/ מאודה/ מוקפצת/ אנטיפסטית. כעת השקיעו בסלטים טריים ומצננים.

לאלה שעדיין חושבים שסלט ירקות מכיל את המשולש הנצחי - מלפפון, עגבנייה וחסה כשהוא מתובל בשמן קנולה בכבישה חמה עם מלח רץ. כדאי שתדעו: המשולש הנצחי הוא מעולה. אך זה ממש משעמם לאכול כל הזמן את אותו סלט. יש עוד המון אפשרויות. תהיו קצת יותר יצירתיים.

  • אפשר להתחיל את היום בחיתוך סלט ירקות ענק שיספיק לכל היום. כך, בכל פעם שתהיו רעבים, תוכלו לאכול ממנו. אנשים שחותכים סלט ענק בבוקר מתלוננים בדרך כלל שהילדים חיסלו להם את הסלט. סליחה?! אתם אמורים להיות מרוצים! לא? הוציאו את כל מה שיש לכם במקרר. ותיצרו כל יום סלט מעניין אחר. תתבלו בשמן זית כתית מעולה, או בשמן חמניות שהופק בכבישה קרה (הוא נמכר בבקבוק זכוכית) שייתן לסלט טעם של גרעינים שחורים. (לשמן חמניות בכבישה חמה - אין טעם ואין ריח). אפשר להוסיף מלח עשבים, זעתר, לימון סחוט טרי ומלח ים אטלנטי, או לתבל בטחינה מלאה.

(צילום: thebittenword.com-cc-by)

  • אפשר להניח את הסלט בקופסת פלסטיק חד פעמית. ולתבל במקום העבודה. השאירו את התבלינים באופן קבוע בעבודה. אם תשימו לימון בסלט - אחרי כמה שעות הקופסא החד פעמית תתחיל להעלם. כמובן שאפשר לחתוך את הירקות בעבודה.
  • השקיעו בירקות קשים כמו- גזר, קולורבי וסלרי. הם מתעכלים לאט ולכן נותנים תחושה של שובע לאורך זמן. מסתבר שגם סלק, אפשר ואפילו רצוי לאכול כשהוא חי. חיתכו אותו לרצועות דקות.
  • הילדים לא מוכנים לאכול סלט? הנה כמה פיתרונות - שימו בסלט גרגירי תירס (תחלטו גרגירי תירס קפואים). הילדים מאוד אוהבים תירס. לכן, מוסיפים להם גרגירי תירס במאכלים התעשייתיים. אפשרות נוספת היא להוסיף מלפפון חמוץ זה מרענן ומשדרג את הסלט. רוצים שהם יאכלו עוף? הכינו סלט עוף כמו במסעדות. חיתכו חסה, מלפפון רגיל, מלפפון חמוץ, מעט גרגירי תירס ועוף. פשוט תפרקו פולקע מבושל לחתיכות קטנות ושימו בסלט.
  • לא מתחשק לכם לחתוך? אפשר לקנות שקית מוכנה של ירקות חתוכים. הבעיה היא שהירקות האלה לא טריים ולכן בדרך כלל הם מרים. השקיעו בירקות טריים ויפים. הסלט חייב להיות טעים כדי שתרצו לאכול אותו. (הוא לא נהנה מהפריבילגיה של הממתקים, כך שגם כשהם לא טעימים אתם עדיין אוכלים ונהנים). העגבנייה קצת רכה? הפלפל מקומט? החסה עם כתמים? הירקות האלה לא יכנסו לסלט. הייתם צריכים לחשוב עליהם קודם. כשהם היו צעירים ויפים.
  • רוצים לבלות בבית קפה בלי נקיפות מצפון? הזמינו סלט ירקות. אך הקפידו שהסלט לא יכיל קרוטונים, גבינת חלומי מטוגנת ועוד קישוטים שלא קשורים למשפחת הירקות. קראו בתפריט את כל רשימת הרכיבים של הסלט. שימו לב, אם הסלט מכיל במילא רוטב כחלק מרשימת הרכיבים אזי, אין צורך להוסיף עוד רוטב. גם אם הוא דיאט. אם המלצר מתעקש שהמנה חייבת להכיל רוטב, בקשו שיניח את הרוטב בצלוחית נפרדת.
  • מתגעגעים לירקות של פעם? תתפלאו - הירקות האורגניים טעימים הרבה יותר וכמעט שלא צריך לתבל אותם. אז נכון שלפעמים אתם פוגשים ירקות אורגניים שנראים נורא. אבל ברשתות הגדולות יש בדרך כלל ירקות עם טעם וצבע יפה. גם הגודל שלהם - הגיוני.

רוצים עוד רעיונות? עשרות סלטים מחכים לכם במדור המתכונים

שרה בר אשר, מומחית לרפואה משלימה ולשיטת "אכול נכון לפי סוג הדם שלך". מטפלת באמצעות המייל, הסקייפ או הטלפון. ובעלת קליניקה באלקנה