לא משנה הסוג או הטעם, אני פשוט אוהבת גלידה כל הזמן! בעצם, מי לא אוהב גלידה?! עם כל הכבוד לתעשיית הגלידות הענפה, אין כמו גלידה ביתית משובחת טעימה, עשויה מחומרים טריים וטבעיים שיש לכם בבית.

למי שיש מכונה ביתית לגלידה, התוצאה יוצאת טובה יותר אבל אפשר בהחלט גם בלי. באמצעות טכניקה פשוטה שדורשת קצת סבלנות: שופכים את הגלידה לקערת מיקסר וכל שעה מערבבים במיקסר ערבוב קל ומחזירים להקפאה בערך 3 -4 פעמים. מתאים לכל סוגי הגלידות.


גלידת מוקה

החומרים:
2 כפות קפה נמס אכותי
2 כפות מים רותחים.
1 שפופרת חלב מרוכז ממותק
2 בצים מופרדות
2 כפות סוכר
1 מכל שמנת מתוקה
ההכנה:
ממיסים את הקפה במים הרותחיםמוסיפים את החלב המרוכז
מקציפים חלבונים עם כף סוכר מקציפים בנפרד חלמונים עם כף סוכר ומקפלים יחד.
מוסיפים את תערובת הקפה.
מקציפים שמנת מצוקה ומקפלים לתערובת



גלידת שוקולד וצימוקים
החומרים:
180 גר' שוקולד מריר אכותי
2 כוסות חלב
5 חלמונים
1/2 כוס סוכר
מכל שמנת מתוקה
1/2 כוס צימוקים שחורים שהושרו לילה ברום.
ההכנה:
ממסים את השוקולד.
מרתיחים את החלב.
מקציפים את החלמונים והסוכר לקצף תפוח ואוורירי
מוסיפים מעט מחלב הרותח מערבבים ומחזירים לסיר.
מבשלים על אש נמוכה עד שהתערובת מסמיכה מעט.
מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד. מקררים היטב
מקציפים את השמנת ומקפלים לתערובת.
מוסיפים את הצימוקים.

חנה עגיב, בעלת הקטרינג, "האופה הקטנה"