סומסה - השולחן שלך, הסוכה שלך.

סומסה מציעה אירוח קולינארי ברמה 'אחרת', ועל כן נבחר שמה: "Sumesa" בספרדית, משמעו "השולחן שלך". סומסה מציגה תפריט אקסקלוסיבי ומוקפד של מנות העשויות ממיטב חומרי גלם טריים ואיכותיים. ב"סומסה" צוות שירות מקצועי, שמחכה להיות חלק מחוויה מוקפדת ומלאת טעמים.

מסעדת סומסה בכשרות מהודרת של הרבנות ר"ג (בשרים הרב מחפוד), מזמינה את החוגגים בחול המועד ובשאר ימות השנה לחוויה קולינרית ייחודית, ומגישים תפריט עשיר ומגוון של מנות בשר, דגים, מנות לצמחוניים וטבעוניים ועוד, כולן עשירות ומוקפדות בטעמן ובצורתן...

סומסה למהדרין - רח' ז'בוטינסקי 1, רמת גן. טלפון להזמנות: 03.752.6222

סלט שבעת המינים בסומסה(צילום: יחצ)

מתכון מומלץ : סלט שבעת המינים, עשבי תיבול, גרנולה אגוזים ורימונים.

מצרכים:
1/2 ק"ג פטרוזיליה , 6 גבעולי סלרי , 1 צרור נענע , 1/2 צרור כוסברה , 300 גרם תערובת גרנולה אגוזים, 1 רימון

תערובת:
חצי כוס חומץ, מיץ מ-2 לימונים ,6 כפות שמן זית , 250 מ"ל דבש תמרים ,5 כפות דבש

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את כל העלים של כל עשבי התיבול, ומייבשים.
קוצצים, ומניחים בקערה.
לפני ההגשה מוסיפים את כל המצרכים של הרוטב ומערבבים בעדינות, מוסיפים את תערובת הגרנולה אגוזים, את גרגרי הרימון לקערה. (ניתן להוסיף פקאנים מסוכרים או פרוסות שקדים)

צימעס, חגיגת חג יהודית, בהרצלייה פיתוח

מסעדת צימעס, דלי. בר.מסעדה, מזמין את תושבי המרכז והשפלה, ולא רק, אלא חובבי אוכל מזרח אירופאי וגורמה עם טוויסט, לטעימות של מנות חג חגיגיות ומבריקות שנרקחו על ידי השפית רבקה רוזנבלט.

המסעדה נוסדה בשנת 1994. ומארחת את לקוחותיה בסוכה יהודית גדולה ומהודרת, תוך מתן דגש על טעמים של בית ולפי מתכונים מקוריים מבית סבתא. מסעדת צימעס מזמינה אתכם ליהנות מתפריט עשיר של אוכל יהודי מסורתי ממבחר תבשילי מזרח אירופה.
מגוון רחב של טעמים וניחוחות במסעדה מעוצבת בחדשנות, שעושה כבוד לאוכל שעובר מדור לדור באהבה.

שעות פתיחה: ימים א.ב.ג- חול המועד- בין 12:00 ל 23:00
שישי, ורביעי- ערב שבת וחג- עד 15:30. אפשר גם לקנות אוכל מוכן לשבת וחג.
יש להזמין מראש מקומות בסוכה.
צימעס, משכיות 27 (בית קורקס), הרצליה פיתוח. טלפון להזמנות: 053-944256

צלי בקר לחג של צימעס (צילום: יחצ, דניאל לילה)


מתכון מומלץ : צלי בקר לחג

חומרים
נתח כתף בקר נקי משומן במשקל של כ1.5 ק"ג
2 בצלים שלמים מקולפים
2 גזרים שלמים מקולפים
2 תפ"א שלמים מקולפים
1 ראש סלרי
ראש פטרוזיליה
קומץ עלי דפנה
½ כפית פלפל אנגלי
שורש חזרת באורך של 4 ס"מ
1 לפת
1 קולרבי
שמן לטיגון
פלפל גרוס
מלח גס

הוראות הכנה
בצלחת רחבה לפזר את הפלפל הגרוס והמלח להניח את נתח הבשר ולשפשף היטב את התבלינים.

לצקת שמן למחבת רחבה שתכיל את נתח הבשר בנוחות לחמם את השמן ולטגן את הבשר מספר דקות מכל צד. להוציא מהמחבת ולהניח על רשת ל"נוח" מספר דקות.

לשים סיר גדול (פי שלוש מנתח הבשר) למלא מים עד למחציתו כשהמים חמים אך לא רותחים להניח בזהירות את נתח הבשר להביא לרתיחה להוסיף את הפלפל האנגלי וסלרי להמשיך לבשל שעה.

לאחר כשעת בישול בהם מדי פעם מנקים את הקצף שמצטבר יש לבדוק ולהוסיף מים חמים על מנת שנתח הבשר יושאר מכוסה בנוזלים. מוסיפים את כל הירקות

וממשיכים לבשל עוד שעה .מוציאים מהסיר את נתח הבשר ואת הירקות. מניחים בתבנית ומסביב את הירקות. מצמצמים לחצי את כמות הנוזלים שבסיר יוצקים על הבשר ומכניסים לתנור לעוד חצי שעה מכוסה בניר כסף.

מגישים עם חזרת ו/או ריבת שזיפים.

ל'אנטריקוט - מפגש עם הסטייק באווירת בראסרי:

סטייקים טעימים ועסיסיים יוגשו בסוכה הכשרה והמהודרת של מסעדת השף ל'אנטרקוט בתל אביב. השף אמיר שכטמן, מזמין אתכם לשבת בסוכה הכשרה היפה ביותר בנחלת בנימין. המסעדה מציעה מפרט מנות עשיר ואנטריקוט איכותי, ומגוון בשרים לצד מנות פתיחה, דגים ואף מנות צמחוניות מעולות.

אין שמחה אלא בבשר ויין, לקוחות ל'אנטרקוט יוכלו ליהנות גם מבר אלכוהול עשיר העומד לרשות הסועדים במחירים המתאימים לרוח החג המשפחתי. "לקוחות ל'אנטריקוט ייהנו בחול המועד סוכות מסעודות חג חגיגיות ומפוארות, במחיר שפוי, ובאווירה קסומה וכל זאת - בלי לצאת מהסוכה".

כשרות רגילה רבנות ת"א, הבשרים בהכשר הרב מחפוד
ל'אנטריקוט - אחד העם 28, פינת נחלת בנימין ת"א. להזמנות: 072-2771849

מתכון מומלץ : סלט ארטישוק חגיגי

8 ארטישוק מקולפים וחתוכים לרבעים.
1 בצל סגול חתוך לפרוסות.
2 שומר חתוך לפרוסות.
חופן עגבניות לחות.
2 שיני שום קצוצות
חופן כוסברה קצוצה( אפשר להחליף בפטרוזיליה ), כפית עלי טימין.
1/2 כוס שמן זית, 1/2 כוס יין לבן, מיץ מלימון אחד.
מלח ופלפל גרוס.

אופן הכנה
בסיר שטוח מזהיבים בשמן זית את הבצל, שומר ושום.
מוסיפים את הארטישוק, לימון, יין לבן ועשבי תיבול. מכסים ומבשלים עד להתרככות הארטישוק.
מוסיפים לבסוף את העגבניות ומניחים להתקרר ללא מכסה.
אפשר לאכול כסלט קר בתוספת גבינת פרמזן או כתוספת חמה לצד דג או בשר.