ביוזמת הרב הראשי לישראל, הרב שלמה עמאר, הוחלט בועדת הכשרות של מועצת הרבנות הראשית כי תהליך הכשרת הבשר ייעשה מעתה בבתי המטבחיים עצמם - זאת כדי להקפיד יותר על התהליך ולמנוע תקלות בכשרות הבשר.

מדובר בשינוי מהותי בהכשרת הבשר בישראל, זאת במסגרת הוראה חדשה של מחלקת הכשרות של הרבנות הראשית לישראל. עד כה התקיימו השחיטות בבתי המטבחיים ברחבי הארץ ולאחר מכן היה מועבר הבשר לאיטליזים, שם היה עובר את תהליך ההכשרה הכולל המלחה ונקירה.

"החל מראש חודש ניסן הקרוב, כל החלקי פנים וכן בשר טרי קדמי ואחורי, המשווק מבתי המטבחיים למקומות מושגחים חייב להיות מנוקר ומוכשר", נכתב בהוראה רשמית שפרסמה היום (ב) הרבנות הראשית. "בשר שנבדק ונפסק כ"טרף" או שאינו מנוקר ומוכשר או מנוקר ואינו מוכשר בבתי המטבחיים, חייב להיות מוחתם בחותמת "טרף" בצבע ירוק".

ברבנות הראשית מבהירים כי תעודות הכשרות החדשות יינתנו אך ורק "לבתי מטבחיים, מפעלי עיבוד בשר, אטליזים וכדו בהתאם ליישום ההנחיות הנ"ל".