האם מכתב הרבנים בעניין השכרת הדירות לערבים יצור לראשונה תקדים משפטי במעמדם? חבר הכנסת מיכאל בן ארי ("האיחוד הלאומי") הודיע היום (א) בעקבות הפרשה כי בכוונתו להגיש הצעת חוק המעניקה חסינות לרבנים, במעמד דומה לחברי הכנסת.

מדובר במהלך מקדים שיוזם ח"כ בן ארי בעקבות הדרישות ההולכות וגוברות לפתיחה בחקירה פלילית כנגד מאות הרבנים החתומים על העצומה, בטענה להסתה וגזענות. עוד נטען כלפי הרבנים כי חתימתם על העצומה, דווקא כמי שמקבלים את משכורתם מהקופה הציבורית כמי שמשמשים כרבני ערים - חמורה שבעתיים.

"חוקי מדינת ישראל מעניקים חסינות לגורמים שליליים כמו זועבי וטיבי, ומן הראוי להעניק חסינות לרבנים הראשיים, רבני ערים, ורבני שכונות אשר הציבור צמא לדבריהם ומחכה למוצא פיהם", כתב ח"כ בן ארי בדברי ההסבר להצעת החוק. לדבריו "לא ייתכן שרבנים יחטאו לתפקידם ההלכתי ההיסטורי, ובשל חוקים המגבילים את חופש הביטוי, ימנעו מלפרסם פסקי הלכה, או יעוותו את ההלכה מקדמא דנא, מפני אימת הפרקליטות".

יצויין כי היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, הנחה את משרד המשפטים לבחון האם קיימים היבטים פליליים בעצומת הרבנים האוסרת מכירה והשכרת דירות לערבים. בתשובתו ציינה העוזרת ליועץ, עו"ד נועה מישור, כי וינשטיין "סבור כי על פני הדברים, האמירות המיוחסות לרבנים מעוררות בעייתיות רבה במספר היבטים, ועל פניו - לפחות בכל הנוגע לנושאי תפקיד ציבורי - אינן עולות בקנה אחד עם התנהלות ציבורית ראויה".