נושא איכות הסביבה עולה יותר ויותר לסדר היום הלאומי והעולמי. גם אם יש נקודות שנויות במחלוקת, הרי שלית מאן דפליג שהשפעת האדם על הסביבה היא קשה. אולם מה יכולים אנחנו, אנשים מן השורה לעשות לאחר שקראנו מאמר מפחיד או צפינו בסרט מעורר מחשבה. האם יש לנו דרך להשפיע על ההתחממות הגלובלית? על הכחדות של מינים? על בירוא יערות העד? על זיהום האויר? האם אין לנו אלא לצקצק בלשון ולהפוך עוד דף בעיתון?

לא. יש לנו מה לעשות. בהמשך נסה להציג כמה דברים פשוטים שיש ביכולתנו לעשות - רובם ככולם לא עולים כסף (מה שלא לכולנו יש בשפע). המאמר נכתב בלשון זכר אולם כמובן גם הנשים יכולות וצריכות להשתתף במאמץ להציל את עולמנו.


מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר?

אז קמת בבוקר, התפללת

יש לך היום קצת זמן, אתה שולף מהשקית

ירקות מכין לעצמך סלט

אוכל יוגורט

ומחסל קופסת טונה

מוזג לעצמך את שארית מיץ התפוזים שבקבוק

בזמן הארוחה אתה מסיים לקרוא את העיתון

מעיין בדוחות מהבנק

ובחשבונות הטלפון

אחרי האוכל והברכה אתה מתפנה לטפל קצת בבית. ראשית אתה מחליף את הבטריות בשלט

אחר כך אתה פותח את הארגז

של המיקרו החדש שקניתם ומרכיב אותו על השיש במטבח. אחרי זה אתה מחליף את ה CD במחשב הנייח

לבסוף אתה יוצא וגוזם את השיח שיצא יותר מדי לרשות הרבים

עכשיו אתה כבר קצת מותש. זה הזמן לשתות פחית של משקה תוסס

זהו אפשר לצאת לעבודה!


כל זה כאמור, לפני שדיברנו על נושאי סביבה שדורשים השקעה כמו מעבר לאנרגיות חלופיות (שמש ורוח). אם תפעלו על פי ההמלצות, כמות האשפה שתצא מביתכם לפחי האשפה העירוניים תקטן משמעותית (בין 50% ו 70% של חסכון).
אם זוכרים שכל יום מייצר אזרח ממיצוע כ 1.5 ק"ג פסולת, הרי שאם כולנו נקפיד למחזר רק את מה שניתן בקלות, בלי השקעה מרובה, נצליח לחסוך טונות של פסולת שלא תגיע למטמנות.


נכון, לא הצלחנו עדין למחזר את כל פח האשפה שלנו. שאריות אורגניות מן החי עדין יושלכו לפח. יש עוד מה לעשות, אבל אני מקווה שקיבלתם רעיונות איך לצמצם את מספר הפעמים שאתם נאלצים לסחוב שק אשפה למיכל האשפה העירוני הקרוב...