שלום לכם. אני בת 26, מזה 10 שנים אני סובלת מליחה כרונית. אני משתדלת לאכול בריא ולהיות יותר מודעת לנושא. אני מודעת לעובדה שמאכלים מסויימים גורמים להיווצרות הליחה ואני יודעת כבר לזהות מאכלים כאלו שגורמים לזה אצלי. עם זאת, נוצר מצב שהליחה מגיעה גם כשאני אוכלת דברים שלא אמורים לעשות ליחה. שאלותיי: 1.ידוע לי שקיימות צורות רבות לאבחון הרגישות למאכלים, מה יוצר אצלי ליחה ומה שורש הבעיה. איזו מתוך כל הדרכים אתם הייתם ממליצים לי, לפני השלב של הטיפול ונתינת תפריט מתאים? 2.במקרה שהמצב לא מפריע לי מאוד ודי התרגלתי- עד כמה אפשר לומר שהישארות במצב כזה יכולה להיות מסוכנת לתפקוד הגוף שלי? תודה!



תשובה

שלום וברכה. שאלה טובה,שתי תשובות: 1. אבחון עצמי או ידיעה עצמית היא כלי האבחנה הטוב ביותר. 2. במידה ואכן ישנה בעיה אמיתית המפריעה לתפקוד או מתוך רצון לדעת יותר, כדאי לגשת לאבחנה אצל אחד מבוגרי המכללה ברפואה סינית. בברכה צוות אילמה