מצרכים לבקלוואה

  • חבילת עלי פילו מופשרים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 וחצי כוסות אגוזים טחונים - פיסטוקים, אגוזי מלך, קשיו, פקאן, שקדים
  • כפית קינמון
  • 3 כפות סוכר חום
  • כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • כפית תמצית וניל טבעי או גרגירים מחצי מקל וניל

בקלוואה צילום: Enez Selvi,Shutterstock

הוראות הכנה לבקלוואה

  1. מחממים תנור על 180 מעלות.
  2. למילוי: מערבבים היטב את תערובת האגוזים יחד עם הקינמון והסוכר.
  3. באמצעות מברשת מורחים כל דף פילו בשכבה של חמאה מומסת, מניחים דף נוסף ומורחים גם עליו חמאה.
  4. בקצה של כל דף מניחים 3-4 כפות מהמילוי לאורך ומגלגלים את הדף עד הסוף, לצורת גליל.
  5. מניחים את כל הגלילים שהכנו על תבנית עם נייר אפייה משומן ומורחים שוב בחמאה מלמעלה.
  6. לפני שמכניסים לתנור חורצים את הגלילים באמצעות סכין, לא עד הסוף, ברווח של 3 ס"מ בין אחר לשני.
  7. אופים 25-30 דקות, עד שהבקלאווה מזהיבה.
  8. לסירופ סוכר: מחממים בסיר סוכר עם מים עד להמסה מלאה של הסוכר.
  9. כשהבקלוואה יוצאת מהתנור, שופכים מעל את הסירופ ונותנים לה להתקרר.
  10. זהו, אפשר לצאת לחלק לכולם!