מצרכים לבקלוואה
- חבילת עלי פילו מופשרים
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 וחצי כוסות אגוזים טחונים - פיסטוקים, אגוזי מלך, קשיו, פקאן, שקדים
- כפית קינמון
- 3 כפות סוכר חום
- כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- כפית תמצית וניל טבעי או גרגירים מחצי מקל וניל
בקלוואה צילום: Enez Selvi,Shutterstock
הוראות הכנה לבקלוואה
- מחממים תנור על 180 מעלות.
- למילוי: מערבבים היטב את תערובת האגוזים יחד עם הקינמון והסוכר.
- באמצעות מברשת מורחים כל דף פילו בשכבה של חמאה מומסת, מניחים דף נוסף ומורחים גם עליו חמאה.
- בקצה של כל דף מניחים 3-4 כפות מהמילוי לאורך ומגלגלים את הדף עד הסוף, לצורת גליל.
- מניחים את כל הגלילים שהכנו על תבנית עם נייר אפייה משומן ומורחים שוב בחמאה מלמעלה.
- לפני שמכניסים לתנור חורצים את הגלילים באמצעות סכין, לא עד הסוף, ברווח של 3 ס"מ בין אחר לשני.
- אופים 25-30 דקות, עד שהבקלאווה מזהיבה.
- לסירופ סוכר: מחממים בסיר סוכר עם מים עד להמסה מלאה של הסוכר.
- כשהבקלוואה יוצאת מהתנור, שופכים מעל את הסירופ ונותנים לה להתקרר.
- זהו, אפשר לצאת לחלק לכולם!