מצרכים לעוגיות שוקולד צ'יפס

  • 240 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 200 גרם סוכר לבן
  • 240 גרם סוכר חום כהה
  • 4 גרם מלח (חצי כפית)
  • 120 גרם ביצים (2 יחידות XL)
  • 420 גרם קמח מנופה
  • 3 גרם אבקת סודה לשתייה (חצי כפית)
  • 150 גרם שוקוצ'יפס מריר
  • 120 גרם שוקולד חלב קצוץ
  • מלח גס

הוראות הכנה לעוגיות שוקולד צ'יפס

  1. במיקסר עם וו גיטרה הקציפו חמאה עם הסוכר הלבן, החום והמלח.
  2. הוסיפו את הביצים ואת הקמח המנופה עם אבקת הסודה לסירוגין וערבלו רק עד שהמסה אחידה.
  3. הוסיפו את השוקולדים וערבבו היטב.
  4. חממו תנור ל-165-170 מעלות.
  5. בשלב הזה מומלץ (אך לא חובה) לקרר את התערובת כדי שיהיה קל יותר להכין כדורים.
  6. גלגלו כדורי בצק של כ-40-50 גרם.
  7. סדרו ברווחים על גבי מגש ונייר אפייה.
  8. עכשיו נכנס המרכיב הסודי: רגע לפני שהעוגיות נכנסות לתנור, פזרו על כל אחת מהן מלח גס. המליחות תעצים את הטעמים והתוצאה תהיה מדהימה.
  9. אפו כ-10 דקות בהתאם לגודל העוגייה וסוג התנור.
  10. העוגיות יישארו רכות ואפויות חלקית במרכזן בגמר האפייה. הניחו להם להתקרר בחוץ לפני שזוללים.

המתכון באדיבות רשת קפה ביגה