איך נוכל לצנן את הגוף בשרב המתקרב? לפעמים מרגיש שבקיץ כאשר החום מכביד עלינו כל מה שנרצה לאכול אלו מזונות שירעננו ויצננו אותנו. אז איזה מאכלים אנחנו יכולים לשלב בתזונה שלנו שיספקו לנו את ההרגשה הזאת? הכירו את ההצעות של הדיאטנית של שטראוס דורית שאלתיאל יערי, לקיץ נעים ומקרר.

1. Overnight Oats או בתרגום הפחות מוכר שלו – שיבולת שועל (קוואקר) בין לילה. כאשר חושבים על דייסה אנחנו כנראה ישר נחשוב על מזון שיכול לחמם אותנו בחורף, אבל דייסת קוואקר יכולה להיות אחרת. דייסת קוואקר שנכנסת לילה שלם במקרר ונאכלת קרה מקבלת מרקם מפנק וקרמי וכך אנחנו יכולים להמשיך ליהנות מהיתרונות התזונתיים של קוואקר גם בקיץ ובשילוב פרי קיץ טרי ומעט זרעי צ'יה ותהיה לכם ארוחה מושלמת. ניתן להכין על בסיס חלב או בגרסה הטבעונית עם משקה סויה.

2. אייס קפה – יכול להיות משקה מפנק, מצנן ומתאים לתזונה מאוזנת ומגוונת, אך דרך ההכנה חשובה. לדוגמא: אייס קפה על בסיס מים, 1/4 כוס חלב או משקה סויה וכמה קוביות קרח בהחלט יכול להיות משקה כזה. זכרו שמשקאות קרים מספקים לנו גם מים שחשובים לנו מאוד ובמיוחד בקיץ.

אילוסטרציה צילום: Brent Hofacker,Shutterstock

3. ירקות טריים – בקיץ לעיתים נעדיף ירקות טריים על פני ירקות מבושלים. שקיות ארוזות של ירקות טריים ארוזים יכולים להיות פתרון מהיר וזמין לסלט מרענן. אל הסלט מומלץ להוסיף מנת חלבון כמו: טונה, גבינה או עדשים. וכן מנת פחמימה כמו: בורגול, תירס, לחם.

4. ארטיק יוגורט – כזה שיכול להתאים לכל בני המשפחה, שילוב של יוגורט ופירות טריים או קפואים. ארטיק יוגורט עשיר וקליל עם פירות מרעננים, עם רכיבים שיש בכל בית ולא פחות חשוב: קל מאוד להכנה. זו עוד דרך מעולה ליהנות מהטוב שיש ביוגורט.

5. פירות קיץ – לאכילת פירות עונתיים יש משמעות תזונתית, מעבר לזמינות ולמחיר. פירות מכילים שפע של ערכים תזונתיים חשובים ולכן חשוב לגוון בסוגים השונים ובצבעי הפירות שכל אחד מספק לנו ערכים מעט שונים מהאחר. כמובן שחשוב לזכור שפירות מכילים גם סוכר כך שכמו כל דבר חשוב לצרוך במידה הנכונה.

המאמר באדיבות שטראוס