סביר להניח שגם אתם הייתם פעם חלק מוויכוח שהתחיל כך: "בא לי שאתה תכין סלט, שלך יותר טעים", והמשיך כך: "אבל זה סלט. שנינו מכינים את אותו הסלט", ונגמר כנראה בכך שההוא הלך והכין סלט. אם זה נשמע לכם לגמרי מטופש, תופתעו לגלות שיש משמעות מאחורי הטענה המוזרה "שלך יותר טעים". התזונאית גפן גבע, בעלת עשרות אלפי עוקבים באינסטגרם, החליטה לשים סוף לשאלה ההיא שמטרידה את כולנו: האם אוכל שאנחנו מכינים באמת פחות טעים?

האם אוכל שאנחנו מכינים באמת פחות טעים?

[embed_3798]

לפי גבע, בהחלט כן. החוויה של האוכל מורכבת לא רק מהטעם של המזון שאנחנו מכניסים לפה אלא גם מהריח שמגיע איתו. העניין הוא שבזמן שאנחנו מכינים את האוכל האף שלנו כבר לומד להכיר את הריח של המנה ומתרגל אליו, וכך כאשר אנחנו מתיישבים לאכול בסופו של דבר אנחנו מרגישים שהאוכל פחות טעים והחוויה פחות מוצלחת. כשמישהו אחר מבשל לנו, לעומת זאת, הפעם הראשונה בה אנחנו פוגשים את הריח תהיה עם הביס הראשון.