אייל דוזורץ מקיבוץ עין גדי טייל עם הכלבה שלו מזרחית לכביש 90 לא הרחק מהמטעים של הקיבוץ, בשעה 08:00 בבוקר, בערב חג השבועות כאשר הבחין לפתע ביעל שנמצא בתחתית בולען עמוק שעומקו כ 10 מטרים. הוא הגיע לשמורת הטבע עין גדי - נחל דוד שם הזעיק את הפקח האיזורי ואת יח"צ עין גדי ושוטרי תחנת ערד של מרחב הנגב, שהגיעו למקום וחילצו את היעל בשלום לאחר חילוץ שנמשך כשעתיים.

" type="video/youtube" />

ערנות האזרח הצילה את היעל

מפקד יחידת חילוץ עין גדי בועז ליימזידר תיאר את רגעי החילוץ: "הגענו למקום בעקבות דיווח של רשות הטבע והגנים גלשנו לתוך הבולען באמצעות חבל, קשרנו את היעל שהועלה בבטחה על ידי הפקח והמלחצים בשלום למעלה".

שי רוזנצוויג פקח ים המלח ברשות הטבע והגנים הוסיף כי ערנות האזרח הצילה את היעל בוודאות שלא היה יכול לטפס באופן עצמאי מבולען כה עמוק והיה מוצא את מותו בחום הכבד באיזור. מדובר ביעל בוגר בערך בגיל 10. שיתוף הפעולה המהיר בין הכוחות הצילו את היעל. אוכלוסיית היעלים באיזור ים המלח מונה כ-200 יעלים. לאחר החילוץ היעל שוחרר חזרה לטבע כאשר הוא חש בטוב וללא פציעות כלשהן.

דוברות המשטרה ודוברות רשות הטבע והגנים צילום: היעל לפני שחולץ

הסמל של רשות הטבע והגנים

ברשות הטבע והגנים מוסיפים כי היעל הנובי הוא מין דגל לשמירת הטבע בישראל. הוא סמל להצלחה של שמירה על מינים והוא גם סמלה של רשות הטבע והגנים מיום הקמתה ב-1964. גודל האוכלוסייה העולמית של היעל בירידה, וכנראה היום האוכלוסייה בישראל היא הגדולה והמוגנת ביותר בעולם. עיקר האוכלוסייה מרוכז בשני אזורים: מדבר יהודה והר הנגב. שתי אוכלוסיות קטנות חיות בהרי אילת והערבה הדרומית ואוכלוסייה אחת ברמת הגולן. מקורה הוא יעלים מעין גדי שהועתקו בעבר לרמת הגולן.