עוגות הגבינה הפכו לסמל של חג השבועות, הקינוח המסורתי שמגיע תמיד אחרי ארוחה חלבית עשירה. אפויות, קפואות, קרמיות או על בסיס פירורים - לכל אחד יש את עוגת הגבינה האהובה עליו. חוץ ממי שלא. אם גם אתם לא אוהבים שום סוג של עוגת גבינה, זה הקינוח המושלם בשבילכם: מוס טריקולד חלבי ומדהים שיצליח להרשים גם את מי שממש חיכה לעוגה המסורתית.
מצרכים למוס טריקולד
בסיס:
- 120 גרם פתי בר טחון
- כף קקאו
- 50 גרם חמאה מומסת
שכבת שוקולד מריר:
- 5 גרם ג'לטין
- 25 מ"ל מים
- 125 גרם שוקולד מריר קצוץ או מטבעות
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
שכבת שוקולד חלב:
- 6 גרם ג'לטין
- 30 מ"ל מים
- 150 גרם שוקולד חלב קצוץ או מטבעות
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
שכבת שוקולד לבן:
- 7 גרם ג'לטין
- 35 מ"ל מים
- 150 גרם שוקולד לבן קצוץ או מטבעות
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
ציפוי גנאש שוקולד:
- 125 מ"ל שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
הוראות למוס טריקולד
- גוזרים שקף ומניחים על הדפנות של הרינג מבפנים.
- לתחתית: ממיסים את החמאה ומערבבים עם הפתי בר והקקאו. משטחים בתוך התבנית, מכסים ומקפיאים לחצי שעה.
- לשוקולד: משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד. מחממים 250 מ"ל שמנת מתוקה עד לרתיחה ושופכים על השוקולד, מערבבים עד שהוא נמס.
- מחממים את הג'לטין 10 שניות במיקרוגל ומוסיפים לשוקולד ומערבבים היטב. מקררים כחצי שעה עד לטמפרטורת החדר.
- מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד, שופכים מעל הבסיס ומקפיאים להתייצבות.
- חוזרים על אותו הדבר לכל שכבה.
- לציפוי גנאש: מחממים את השמנת והשוקולד במיקרו ומערבבים. כשהציפוי בטמפרטורת החדר שמים מעל השכבה של השוקולד.
- מומלץ לפזר שוקולדים מפנקים מלמעלה לפינוק מושלם.