מתכון למוס פיסטוק קרמי בכוס

חומרים:

לקולי פטל:

250 גר' פטל טרי

3 כפות סוכר

100 מ"ל מים

למוס פיסטוק:

3 דפי ג'לטין

400 מ"ל שמנת מתוקה

רבע כוס סוכר

80 גרם ממרח פיסטוק

לקישוט:

צמר גפן מתוק

פטל טרי

פיסטוקים

גביעי מוס פיסטוק ופטל צילום: קופרבוש סטודיו

הוראות הכנה למוס פיסטוק קרמי בכוס

1. קולים את הפיסטוקים בתנור בחום של 180 מעלות צלסיוס למשך 10 דקות. לאחר מכן, קוצצים אותם לחתיכות בינוניות- קטנות.

2. בינתיים מכינים את קולי הפטל: בסיר קטן מחממים את הפטל עם הסוכר והמים עד לרתיחה. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 15 דקות ומצננים.

3. למוס הפיסטוק: מניחים את דפי הג'לטין להשרייה במים קרים למשך 5 דקות. במקביל, יוצקים 100 מ"ל שמנת לסיר קטן ומבשלים. כשהשמנת חמה, מוסיפים לסיר את דפי הג'לטין ומערבבים מעט.

4. מוסיפים לסיר השמנת והג'לטין את ממרח הפיסטוק ומערבבים מעט עד לאיחוד החומרים. מורידים מהאש ומצננים.

5. מקציפים את 300 מ"ל השמנת שנותרה עם הסוכר עד להכפלת נפח השמנת וקבלת קציפה אוורירית. מקפלים בעדינות לתוך הקציפה את תערובת ממרח הפיסטוק והג'לטין. מעבירים לשקית זילוף ומצננים.

6. הרכבה והגשה: בבסיס כוסות הגשה מזכוכית שמים תחילה כף מהקולי פטל, מזלפים מעל מעט ממוס הפיסטוק וחוזרים על השכבות עד שהכוס מתמלאת, כשהשכבה העליונה בכוס היא של המוס.

7. לפני ההגשה, מקשטים במעט צמר גפן מתוק, פטל טרי ושברי פיסטוקים קלויים.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch