מצרכים למוס שוקולד

  • 170 גרם שוקולד איכותי
  • 170 גרם חמאה חתוכה לחתיכות קטנות
  • 100 גרם סוכר
  • 60 מ"ל קפה
  • 4 ביצים
  • 30 מ"ל רום
  • קורט מלח
  • 15 מ"ל מים
  • תמצית וניל

הוראות הכנה למוס שוקולד

  1. בקערת זכוכית מעל סיר עם מים רותחים נמיס את השוקולד ביחד עם הקפה והחמאה.
  2. בקערה מעל סיר נוסף נערבב את החלמונים, 50 גרם סוכר, הרום והמים למשך כ-3 דקות עד לקבלת תערובת סמיכה הדומה לשמנת.
  3. נחכה מעט שיתקרר ונערבב את שתי התערובות אחת עם השנייה.
  4. נקציף את החלבונים עם 50 גרם הסוכר שנותרו.
  5. נאחד בין שתי התערובות.
  6. נחלק את המוס ל-6 כוסות ונניח במקפיא ל-4 שעות להתייצבות.

המתכון באדיבות Beko, מותג מכשירי החשמל הבינלאומי