מצרכים למוס שוקולד
- 170 גרם שוקולד איכותי
- 170 גרם חמאה חתוכה לחתיכות קטנות
- 100 גרם סוכר
- 60 מ"ל קפה
- 4 ביצים
- 30 מ"ל רום
- קורט מלח
- 15 מ"ל מים
- תמצית וניל
הוראות הכנה למוס שוקולד
- בקערת זכוכית מעל סיר עם מים רותחים נמיס את השוקולד ביחד עם הקפה והחמאה.
- בקערה מעל סיר נוסף נערבב את החלמונים, 50 גרם סוכר, הרום והמים למשך כ-3 דקות עד לקבלת תערובת סמיכה הדומה לשמנת.
- נחכה מעט שיתקרר ונערבב את שתי התערובות אחת עם השנייה.
- נקציף את החלבונים עם 50 גרם הסוכר שנותרו.
- נאחד בין שתי התערובות.
- נחלק את המוס ל-6 כוסות ונניח במקפיא ל-4 שעות להתייצבות.
המתכון באדיבות Beko, מותג מכשירי החשמל הבינלאומי