מצרכים לסלט תפוזים וגזר עם קארי

  • 6 גזרים בינוניים קלופים
  • 3 תפוזים
  • עירית
  • 2 שיני שום
  • ג'ינג'ר
  • צ'ילי אדום טרי
  • 1/4 כפית אניס
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית קארי
  • שמן שומשום
  • מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה לסלט תפוזים וגזר עם קארי

  1. חתכו את הגזרים לפלחים עגולים והרתיחו אותם במים ומלח למשך 2 דקות. הניחו בצד בכדי שיתקררו במהירות.
  2. קצצו שום, עירית וג'ינג'ר. חתכו צ'ילי לרצועות וטגנו הכול בשמן שומשום.
  3. הוסיפו את הגזר למחבת וטגנו עד שיקבל גוון חום בהיר. הוסיפו את התבלינים, ערבבו וכבו את האש. הניחו את התערובת הצד בכדי שתתקרר.
  4. קלפו את התפוזים ובעזרת סכין הוציאו את החלק הלבן. הניחו את פלחי התפוזים בקערה.
  5. הוסיפו את הגזר וערבבו. ניתן להוסיף רצועות בצל דקות, עירית קצוצה, בוטנים, אגוזים ושומשום.
  6. הוסיפו מלח ופלפל והגישו לצד עלים ירוקים.