בשבת הראשונה שאחרי חג הפסח - זו הקרובה אלינו - נוהגים לאפות חלת מפתח. המנהג מתקשר כסגולה לפרנסה, כאשר באותה תקופה בני ישראל במדבר הוצרכו לעמול בעצמם לפרנסתם. מפתחות הפרנסה מצויים בידי הקב"ה, וכמו אנחנו מתפללים שיפתח לנו את שערי הפרנסה, וחלת המפתח שמונחת במרכז שולחן השבת מסמלת את התפילה הזו.

מצרכים לחלת מפתח:

  • קילו קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כפות מלח
  • ביצה למריחה על החלות
  • שומשום, פרג, קצח או זעתר לפיזור על החלות

חלת מפתח צילום: Arieh,Shutterstock

הוראות הכנה לחלת מפתח:

1. בקערה מערבבים את המים עם השמרים עד להמסה.

2. מוסיפים את השמן והסוכר ומערבבים.

3. מוסיפים את הקמח ולשים לפחות 5 דקות.

4. מוסיפים את המלח ולשים 5-10 דקות נוספות.

5. מתפיחים את הבצק בין שעה ללילה שלם.

בצק לחלות צילום: Body Stock,Shutterstock

6. מחלקים את הבצק לעשרה חלקים גדולים ושניים קטנים ומכדררים לכדורים.

7. מחממים תנור על 180. על תבנית עם נייר אפייה מניחים כוס או קערית שאפשר להכניס לתנור, ומסדרים מסביבה לחמניות בצורה של פרח.

8. מצמידים את העיגולים הגדולים הנותרים בשורה אחת ומצמידים את שני העיגולים הקטנים בצידי החלה.

9. מורחים הכל בביצה, מפזרים שומשום ואופים במשך 20-25 דקות.

10. לאחר האפייה ניתן להוציא את הכוס או למלא אותה במטבל מפנק.