קציצות כולם יודעים להכין - בשר טחון, ביצים, פירורי לחם - אבל מה שבאמת חשוב זה הרוטב. במקום להסתפק כל פעם מחדש ברוטב עגבניות, טעים ככל שיהיה, תתחילו לגוון את הארוחות שלכם עם מגוון רטבים מפנקים ולא מסובכים בכלל.
קציצות ברוטב לימוני
מצרכים: 3 כפות שמן, 2 שיני שום כתוש, כפית כמון, כפית כוסברה, בצל בינוני, 2 כוסות מים רותחים, מלח ופלפל לפי הטעם, 2 כפות מיץ לימון.
הוראות הכנה: קוצצים בצל ומטגנים בסיר עם שמן עד להזהבה. מוסיפים את השום והתבלינים מלבד המלח והפלפל. שופכים את המים והלימון ומערבבים היטב. מכניסים פנימה את הקציצות ונותנים להן לספוג את הטעמים. אפשר להוסיף פרוסות לימון לקישוט.
קציצות ברוטב פסטו
מצרכים: 2 כוסות עלי בזילקום טריים, 2 שיני שום כתושות, שליש כוס צנוברים, חצי כוס שמן זית, מלח. אם הקציצות צמחוניות, תוסיפו גם פרמז'ן.
הוראות הכנה: טוחנים את כל החומרים מלבד השמן. ברגע שהתערובת אחידה מוסיפים בהדרגתיות את השמן וממשיכים לטחון. שופכים לסיר ומצפים את הקציצות היטב. עם פסטה זה ישתלב מושלם.
קציצות ברוטב בצל מקורמל
מצרכים: כף שמן, 2 בצלים בינוניים פרוסים, מלח, סוכר חום, רבע כוס יין לבן, כף סילאן.
הוראות הכנה: מבלי לחמם את השמן קודם לכן, שופכים לסיר שמן, רצועות בצל וסוכר חום. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה, עם ערבוב מדי כמה דקות. מוסיפים מלח, מעט מים רותחים, יין וסילאן ומבשלים כמה דקות. מוסיפים עוד מים ואז את הקציצות על אש גבוהה.
קציצות ברוטב אפונה וסלרי
מצרכים: כוס שמן, שקית אפונה קפואה, 4 גבעולי סלרי עם העלים, כפית פלפל, חצי כפית כורכום, מלח, 2 כוסות מים רותחים.
הוראות הכנה: קוצצים את הסלרי. מרתיחים שמן בסיר ושופכים פנימה את כל המצרכים. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. זורקים את הקציצות פנימה ונותנים להן להינות מהרוטב.
קציצות ברוטב טריאקי
מצרכים: חצי כוס צ'ילי מתוק, כוס רוטב טריאקי, 3 כפות סויה, 2 כפות מים ו2 כפות שומשום.
הוראות הכנה: מערבבים הכל ביחד וטובלים את הקציצות בפנים. בלי הרבה בלאגן. מושלם עם אורז לבן.
קציצות ברוטב צהוב
מצרכים: בצל גדול, תפוח אדמה גדול, שליש כוס שמן זית, כף כורכום, מלח ופלפל, 2 כוסות מים רותחים.
הוראות הכנה: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. קוצצים את הבצל, מטגנים בשמן זית ומוסיפים את תפוחי האדמה. מוסיפים תבלינים ומים. מבשלים כחצי שעה עד שתפוחי האדמה רכים ואז זורקים פנימה את הקציצות לחמש דקות נוספות.
קציצות ברוטב יין אדום
מצרכים: 3/4 כוס יין אדום, רבע כוס רוטב צ’ילי מתוק, 3 כפות ממרח עגבניות מיובשות.
הוראות הכנה: שופכים הכל לסיר ומביאים לרתיחה. מחכים להצטמצמות הנוזלים ומוסיפים את הקציצות.
קציצות ברוטב פטריות וערמונים
מצרכים: 2 סלסילות פטריות פרוסות, 2 בצלים קצוצים, 2 שקיות של ערמונים קלופים וקלויים, 4 שיני שום כתושות, כף סילאן, מלח ופלפל, רבע כוס שמן, 3 כוסות מים רותחים.
הוראות הכנה: מטגנים בסיר עם שמן את הבצל הקצוץ. מוסיפים את הפטריות והערמונים ומטגנים על אש גבוהה. מוסיפים את התבלינים והמים ומבשלים עד להצטמצמות. מוסיפים את הקציצות ונהנים.
קציצות ברוטב פלפלים
מצרכים: 4 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גדולות, ראש שום כתוש, כף פפריקה מתוקה, כפית כמון
כפית מלח, שליש כוס שמן זית, חצי כוס מים.
הוראות הכנה: מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים היטב. מוסיפים את התבלינים והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות ומבשלים עשר דקות.
קציצות ברוטב דובדבנים
מצרכים: 2 כפות שמן זית, בצל קצוץ דק, 3 שיני שום קצוצות, 2 כפות סויה, כוס וחצי דובדבנים, כף סוכר חום, כוס מים רותחים.
הוראות הכנה: מטגנים בצל עם שמן זית למשך חמש דקות ומסיפים את השום. מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומתקנים תיבול.
קציצות ברוטב קארי
מצרכים: בצל, תפוח אדמה, שן שום כתושה, כפית מלח, כפית כורכום, כפית אבקת קארי, כפית ג'ינגר, כוס קרם קוקוס, כוס מים רותחים.
הוראות הכנה: מטגנים את הבצל ואת תפוח האדמה חתוך לקוביות עד להשחמה. מוסיפים את השום והתבלינים, את קרם הקוקוס ואת המים הרותחים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות ומבשלים למשך עשר דקות.
קציצות ברוטב מנגולד
מצרכים: 2 כפות שמן זית, בצל קצוץ, 2 שיני שום קצוצות, חבילת עלי מנגולד, חצי כוס מיץ לימון, כוס וחצי מים, מלח ופלפל.
הוראות הכנה: מאדים בצל בסיר עם שמן על להבה בינונית עד שהופך שקוף. מוסיפים שום ומנגולד ומאדים עוד דקה בלי שהשום ישחים. מוסיפים מיץ לימון ומים ומביאים לרתיחה.מתבלים במלח ופלפל. זורקים את הקציצות פנימה וזה הכל.