אתם ודאי מכירים את התופעה הזו, אתם מכינים עוגה מדהימה, משקיעים בכל פרט, שוקלים את כל המרכיבים, מפרידים ביצים בצורה מושלמת ועדיין העוגה צונחת בתנור? לפניכם מספר המלצות שיגרמו לעוגה שלכם להישאר יציבה גם באפיה וגם אחרי שתצא מהתנור.

עוגה, ככה היא לא תצנח. צילום: shutterstock

כך תגרמו לעוגה לא לצנוח באפייה

  • ודאו שהתנור מחומם מראש לטמפרטורה של המתכון שלכם.
  • ודאו שהעוגה נכנסת לתנור (שחומם מראש לטמפרטורה הנכונה) מיד עם סיום הכנת הבלילה.
  • נפו את הקמח לפני הכנת הבלילה, כך יופרדו ממנו חלבונים שונים שימנעו מהעוגה לתפוח.
  • ערבבו בנפרד את החומרים היבשים ואת החומרים הרטובים של העוגה, לאחר מכן הוסיפו את החומרים הישבשים אל החומרים הרטובים.
  • ערבבו כמה שפחות, ככל שתתעסקו יותר בבלילה, כך יגדל הסיכוי שהעוגה שלכם תצנח.
  • ודאו שהביצים שלכם בטמפרטורת החדר והימנעו משימוש בביצים שרק יצאו מהמקרר, במידה ויש במתכון גם חמאה, הדבר נכון גם לגביה.
  • ודאו שלא הוספתם יותר מדי אבקת אפייה או סודה לשתייה ובאופן כללי הקפידו על כמויות מדוייקות לפי המתכון.
  • ודאו שהתנור סגור היטב לאורך כל זמן האפייה ולא נפתח במהלכה.