בתוך 8 ימי חג החנוכה, אנחנו משתדלים לגוון בפחמימות שנכנסות לפה ולהקל על העבודה במטבח. בדיוק בגלל זה, התאהבנו בספינגים, קלים להכנה, פחמימות אמיתיות ואפשר לאכול אותם מיד (בלי לדאוג למילוי וציפוי).
אז חנוכה מתקרב ורציתי לפנק את החיילים שבשטח וגם את אלו שמבקרים מידי פעם והכנתי להם את הספינגים שלנו. הטלפון שקיבלתי אחרי המשלוח, היה שווה את העבודה

המצרכים להכנת ספינג

  • קילו קמח לבן (אפשר גם כוסמין לבן)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות גדושות סוכר
  • כף מלח
  • 4 כוסות מים פושרים (אולי קצת יותר)

ספינג צילום: shutterstock

הכנת הספינג

לתוך קערת המיקסר מכניסים את הקמח והשמרים ומערבבים הכל היטב במהירות נמוכה בעזרת וו הלישה. מוסיפים את המים והסוכר ומערבבים במשך 3 דק' לאחר מכן מוסיפים גם את המלח ומערבבים לדקה נוספת עד קבלת בצק אחיד ודביק

לאחר קבלת בצק אחיד יש לכסות את קערת המיקסר עד שהבצק יכפיל את גודלו.

יש להרתיח סיר עם שמן עמוק (עדיף סיר רחב שיהיה מקום). להכנת הספינג, יש להרטיב את הידיים, לאורך כל הכנת הספינג' יש להקפיד שהידיים יישארו רטובות. קורצים ידנית עיגול, ובעזרת האצבעות יוצרים חור באמצע ומיד מכניסים בזהירות לשמן הרותח. הכניסו בכל פעם כמות ספינג' שתוכל לשבת במרווחים מבלי לגעת אחת בשנייה.

ברגע שהספינג' מזהיבים יש להפוך אותן עד שיזהיבו גם בצד השני, כששני הצדדים זהובים להוציא אל משטח עם נייר ספיגה.

לקישוט מעל ניתן לפזר אבקת סוכר, או לזלף דבש.

בתיאבון!