מצרכים לצ'יפס פסטה קריספי

  • מים
  • מלח
  • פלפל
  • 200 גרם פסטה מסוג 'פרפלה' (פרפרים)
  • 3.5 כפות שמן זית
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן טבעונית מגוררת
  • כפית עשבי תיבול לבחירה

למטבל עגבניות:

  • 1 בצל
  • שמן זית
  • פחית (400 גר') עגבניות קלופות
  • מלח
  • פלפל
  • אורגנו
  • 2 כפות דבש
  • כף מטבוחה

הוראות הכנה לצ'יפס פסטה קריספי

  1. בסיר גדול, מביאים מים לרתיחה ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ומניחים בקערה. מוסיפים מלח ,פלפל, 3.5 כפות שמן זית, גבינת פרמזן טבעונית ועשבי התיבול. מערבבים היטב לפיזור אחיד בפסטה.
  2. על תבנית אפיה מרופדת, מפזרים את הפסטה המתובלת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהפסטה הופכת לקריספית.

הכנת הרוטב:

  1. קוצצים את הבצל ומטגנים קלות בסיר בינוני עם שמן זית, על אש בינונית.
  2. כשהבצל מזהיב, מוסיפים את העגבניות הקלופות כשהן חתוכות לרבעים.
  3. מוסיפים את כף המטבוחה עם המלח, הפלפל, האורגנו והדבש. מבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך 20 דקות, וטוחנים באמצעות מעבד מזון במידה ומעוניינים במרקם חלק ואחיד.
  4. מגישים את הרוטב לצד הצ'יפס.