בשנים האחרונות מקצוע המלצרות הפך לפופולרי במיוחד בקרב בני נוער וחיילים משוחררים. עבודה פיזית בסביבה צעירה, הרבה אוכל ובעיקר טיפים גבוהים. יסכה, בת 20, עבדה במצטבר במשך ארבע שנים באולמות אירועים וחברות קייטרינג בדרום הארץ, כל פעם במשרה חלקית.

מה הדבר הכי קשה בלהיות מלצר?

"הישראלים הרבה פעמים לא מתייחסים יפה למלצרים ואפילו משפילים אותנו. חוץ מזה, השעות המאוחרות בלילה קשות, וגם העבודה הפיזית של סחיבת מגשים כבדים וריצות בין שולחנות".

מה הטיפ הכי גבוה שקיבלת?

"קיבלתי פעם 700 שקל".

מה הדבר הכי מושקע שעשית כדי לקבל טיפ?

"השתדלתי להיות תמיד חייכנית ומתחנפת, לתת לכל שולחן תחושה שהוא השולחן הכי שווה שהיה לי. זה עבד תמיד".

"לא משנה באיזה אולם עבדתי, אסור לאכול שם"

מה הפדיחה הכי גדולה שעשית?

"שפכתי כוס בירה על גב של לקוח באמצע חתונה".

מה הדבר הכי מפתיע שגילית על אולמות אירועים?

"מטבחים זה הדבר הכי לא הגייני שראיתי. לא משנה באיזה אולם עבדתי, אסור לאכול שם".

איך את מתנהגת כשאת מגיעה כלקוחה למסעדה?

"אני ממש חמודה למלצרים, אני תמיד אשאיר טיפ לא משנה מה. כשאני מסיימת לאכול אני מפנה אחריי, מסדרת הכל בערימה כדי שלמלצרית יהיה קל להרים".

הגיינה במטבחים צילום: shutterstock

"חביתה במסעדה היא בכלל לא מביצה אמיתית"

מי הלקוח הגרוע ביותר ששרתת אי פעם?

"היה לי לקוח שלא הפסיק לצרוח עליי כי הייתי בהפסקה 20 דקות ולא היו לו מים על השולחן. אחרי שהוא נרגע ניגשתי אליו והסברתי לו שאני בן אדם וגם לי מותר לשבת רגע לאכול והוא הביא לי מאה שקל טיפ".

מה אסור להזמין אף פעם?

"חביתה. במסעדה, אם לא מזמינים ביצת עין, זה בכלל לא מביצה אמיתית, זה מתרכיז".