לכולנו זה קורה מדי פעם. אנחנו מכינים אוכל נפלא ושמים יותר מדי מלח, וברגע אחד כל ההשקעה שלנו הולכת לפח. זה קורה מחוסר תשומת לב או אפילו מחישוב לא נכון של הכמויות וממש בלי להתכוון אנחנו הורסים לעצמנו את האוכל. כדי להימנע מזריקה מיותרת לפח, מצאנו בשבילכם חמישה טיפים מנצחים שיעזרו לכם להציל את האוכל המלוח.

[[1158852]]

1. נוזלים

אם אפשר, הוסיפו עוד נוזלים למנה שלכם, כמו מים, מרק או עגבניות משומרות. זה יעזור לדלל את המליחות ולפזר אותה בצורה אחידה יותר.

צילום: shutterstock

2. חומצה

הוספת חומצה כמו חומץ, מיץ לימון או מיץ ליים יכולה לעזור לאזן את המליחות ולהוסיף קצת בהירות למנה המלוחה.

3. מתיקות

הוספת מרכיב מתוק כמו דבש, סוכר או סירופ מייפל יכולה לעזור לנטרל את המליחות ולהוסיף קצת עומק של טעם.

צילום: shutterstock

4. מרכיבים נוספים

אם יש לך מספיק מרכיבים בהישג יד, שקלו להוסיף מרכיבים נוספים למנה כדי לעזור לאזן את המליחות. לדוגמה, אם הכנתם מרק מלוח מדי, אפשר להוסיף עוד ירקות או שעועית כדי לעזור לספיגת חלק מהמלח.

5. הגשה

אם כל הנסיונות שלכם נכשלו, תוכלו להסתמך על ההגשה. הגישו את המנה שלכם לצד משהו תפל כמו אורז, פסטה או לחם. זה יעזור לספוג חלק מהמליחות ויהפוך את הארוחה הכוללת לטעימה יותר.

צילום: shutterstock