מצרכים לעוגיות מבצק פריך במילוי ממרח טחינה עם שוקולד
ל-6 רולדות:
- 1 ק"ג קמח
- 2 שקיות אבקת אפייה
- 1 כף סוכר
- 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים
- למילוי: ממרח טחינה עם שוקולד "אחוה" (3-4 כפות לכל רולדה)
- לזיגוג: 100 גרם שוקולד מריר
- 1 כפית שמן
הוראות הכנה לעוגיות מבצק פריך במילוי ממרח טחינה עם שוקולד
- מפחיתים כוס מהקמח ושומרים להמשך. מעבדים במיקסר עם וו לישה: קמח, אבקת אפייה, סוכר וחמאה עד שמתגבש בצק פירורי.
- מוסיפים לקערת המיקסר שמן ומים ומעבדים עד שנוצר גוש בצק.
- מוציאים את הבצק מהקערה, מקמחים משטח ולשים מעט את הבצק עד שמתקבל כדור בצק אחיד.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. שומרים במקרר ומוציאים לרידוד כל פעם חלק אחד.
- מקמחים משטח עבודה עם הקמח הנותר ומרדדים כל כדור למלבן לא עבה.
- מורחים שכבה של ממרח הטחינה עם שוקולד מגלגלים בעדינות את הרולדות.
- מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשטחים קלות.
- בעזרת סכין פורסים את הרולדות ברווחים של כ-3 ס"מ עד הסוף אך לא מפרידים את הפרוסות זו מזו.
- אופים בחום של 160 מעלות במשך כ-45 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות אך עדיין נשארות בהירות.
- להכנת הזיגוג: שוברים את חפיסת השוקולד לקוביות ומוסיפים כפית שמן.
- מחממים במיקרו למספר שניות ומוציאים לערבוב. חוזרים על הפעולה מספר פעמים עד אשר השוקולד נמס לחלוטין.
- כשהעוגיות מתקררות יוצקים מעליהן את הזיגוג בעזרת כפית או מזלג בתנועה מהירה. מעבירים לקופסה אטומה ושמרים במקרר.
המתכון באדיבות חיים שתיים, מתכונאי טחינה אחוה.