רגע לפני פסח אנחנו מגלים שנשאר לנו הרבה חמץ בבית. חוץ ממה שאפשר למכור, יש הרבה מצרכים שעלולים להיזרק, וחבל. אספנו בשבילכם שילובי מאכלים שתוכלו להכין מהחמץ שנשאר לכם ולהפתיע את כל המשפחה עם מתכונים מעניינים ומרעננים.
שניצל בציפוי קורנפלקס/שקדי מרק
הרבה פעמים נשארים לנו נשנושים כמו קורנפלקס, שקדי מרק או חטיפים שאנחנו לא רוצים לאכול סתם. הפיתרון האידיאלי הוא לטחון את הקורנפלקס או שקדי המרק ולהשתמש בהם כפירורי לחם לשניצל טעים ומפתיע שיעזור לכם לסיים את החמץ.
בוריק/חצ'פורי בתוך פיתה
כמעט לכולם נשארות שקיות פיתות במקפיא עד רגע לפני החג. לא משנה כמה סנדוויצ'ים ננסה להכין, אנחנו לא יודעים איך לסיים אותן. במקום עוד ממרח רגיל, באמצעות ביצה אחת וקצת גבינה שנשארה אתם יכולים להפוך את הפיתה שלכם לבוריק או חצ'פורי מפנק.
צ'יפס בירה
צ'יפס הוא אמנם המאכל האידיאלי לפסח, אבל יכול להיות גם פיתרון לכל הבירה שנשארה לכם. לפני שאתם מטגנים את תפוחי האדמה, תשרו אותם במשך כמה שעות בבירה. הצ'יפס שלכם יצא קריספי הרבה יותר, ועל הדרך תעשו שימוש בבירה לפני שאתם זורקים אותה.
טופו מצופה ביסלי
אם אתם אשכנזים ולא אוכלים קטניות, גם טופו הוא בעיה עבורכם בפסח. שילוב בין טופו לביסלי יכול לפתור לכם שתי בעיות. הדרך האידיאלית להכין טופו בטמפורה היא לצפות אותו קודם כל בקמח (שיעזור לכם להיפטר גם ממנו), לטבול בביצה ולצפות בביסלי מפורר.
פתיתים עם אטריות
פתיתים ואטריות הם שני מצרכים שכמעט תמיד נשארים עד הרגע האחרון, ושניהם חמץ גמור. במקום להכין סירים שונים ולהעמיס בהרבה סוגים של אוכל, אתם יכולים לעשות מיקס בין הפתיתים לאטריות. אם מדובר באטריות קטנות, טגנו אותם במשך כמה דקות ורק אז תוסיפו את הפתיתים והמים.
דייסת סולת וגרנולה
אם נשאר לכם הרבה סולת אתם לא חייבים לרוץ להכין קוסקוס. אפשר לסיים את הכל עם דייסה חמה ומפנקת, ולזרוק פנימה גם את הגרנולה שנשארה לכם בבית. כך תיפטרו משני מצרכים ביחד בקלות ובצורה בריאה.