ראש הממשלה בנימין נתניהו השיב היום (א') לעתירת התנועה לאיכות השלטון הדורשת לקבוע כי הפר את הסדר ניגוד העניינים וביזה את בית המשפט כאשר התערב בענייני הרפורמה המשפטית למרות הסדר ניגוד העניינים שלו.

נתניהו הודיע כי כל שופט חדש שימונה אחרי שתעבור הרפורמה המשפטית לא יהיה מעורב בענייני משפטו. כך כתבו עו"ד מיכאל ראבילו ועו"ד רועי שכטר בתגובה לעתירה נגדו שנסתה למנוע ממנו מלהתערב ברפורמה המשפטית.

"כל אדם בר דעת מבין"

עוד כתבו עורכי דינו: "אזרחי ישראל בחרו רק לפני חודשים ספורים, ברוב ברור, במפלגות המרכיבות את הקואליציה הנוכחית. כל המפלגות המרכיבות את הקואליציה הנוכחית, הודיעו באופן ברור במערכת הבחירות, שהן מעוניינות שחבר הכנסת בנימין נתניהו יעמוד בראשות הממשלה. 

[[1154684]]

פסק הדין לא אסר על ראש הממשלה לדון בוועדה לבחירת שופטים וראש הממשלה עצמו הודיע והוא חוזר ומודיע שוב מפורשות שהוא מסכים לכך שלא יהיה שופט חדש שיבחר על ידי הוועדה לבחירת שופטים שיהיה מעורב בעניינו". 

הפגנת מתנגדי הרפורמה צילום: Tomer Neuberg/Flash90

"משבר לאומי בעל השלכות פנימיות וחיצוניות"

עורכי הדין הוסיפו: "כל אדם בר דעת מבין שבעת של משבר לאומי בעל השלכות פנימיות וחיצוניות למדינת ישראל, ראש הממשלה, מחויב לפעול לטובת העם כדי לנסות להביא להסכמה לאומית רחבה ככל האפשר, למניעת אלימות ולהבטחת החוק והסדר והתפקוד השוטף של המדינה, ביטחונה ויציבותה הכלכלית של המדינה, ושמירה על יחסי החוץ של המדינה. 

עם כל הכבוד לכל הסדר ניגוד עניינים, כאשר יש נושא שנשיא המדינה מודיע שלדעתו הוא עלול להוביל חלילה למלחמת אחים; כאשר נשיא ארה"ב ומנהיגי העולם מביעים בנושא עמדה ומשוחחים עליו עם ראש הממשלה; כאשר הנושא משפיע על ביטחון המדינה וכלכלתה; ראש הממשלה חייב מתוקף תפקידו לנהל את הנושא ולהיות מעורב בו ואין לכך שמץ של קשר לענייניו האישיים. זו המשמעות של תפקיד ראש הממשלה, וזו המשמעות של בחירת אזרחי מדינת ישראל".