לפני כחודש וחצי פנו חברי כנסת רבים לשר הביטחון דאז, בני גנץ, בדרישה לבטל מעצר מנהלי שהטיל על של שני תושבי השומרון - יאיר ירד ואלחי כרמלי. במכתבם כתבו כי גנץ עושה "שימוש פסול בסמכויותיך, תוך רמיסה וזלזול בהליך השיפוטי". היום (ד') חבר הכנסת מהמחנה הממלכתי, מתן כהנא, החליט להזכיר את הנושא לחברי הכנסת שחתמו על הפניה לגנץ, חלקם שרים בממשלה החדשה של בנימין נתניהו.

"אתם לא ממש מעניינים את הח"כים שלכאורה ניסו לעזור לכם"

"17 שרים וח"כים מכל מפלגות הקואליציה עשו סיבוב פוליטי על גבם של שני עצירים מנהליים", כתב כהנא. "א' ו-א', לא נעים לי לבשר לכם את זה, אבל מסתבר שאתם לא ממש מעניינים את הח"כים שלכאורה ניסו לעזור לכם. מסתבר שהם בסך הכל ניצלו אתכם כדי לטרלל את גנץ".

אחרת, לדבריו, "איך אתם מסבירים שסמוטריץ', שחתום על המכתב שקורא לשחרר אתכם באופן מיידי, כבר חודש שר במשרד הביטחון ואתם עדיין במעצר?? איך אתם מסבירים את זה שעל המכתב שנשלח לגנץ חתומים שמונה (שמונה!!!) שרים והם אפילו לא טרחו לשלוח מכתב דומה לשרי הביטחון החדשים?".

הפניה לגנץ בדצמבר 2022

סון הר-מלך: "שיאים חדשים של ציניות"

חברת הכנסת לימור סון הר-מלך מעוצמה יהודית הגיבה בחריפות לדבריו של כהנא: "זכויותיהם של המתיישבים ביהודה ושומרון הם דבר שבעיני מעל כל שיקול פוליטי כזה או אחר. לפני הקמת הממשלה וגם לאחריה, פעלתי ביחד עם חבריי ללא הרף בנושא, בכדי להפסיק את מסע הרדיפה כנגד ההתיישבות שניהל במשך שנה וחצי לא אחר מראש מפלגתו של כהנא - שר הביטחון בני גנץ".

סון הר מלך הוסיפה וכתבה, כי "גם בנושא הצווים המנהליים אני פועלת ללא הרף, לרבות ביקור בתא מעצרם לצורך פיקוח שזכויותיהם לא נפגעות. פניתי בנושא מספר פעמים לשר הביטחון גלנט, ואני מצפה ממנו להורות על ביטולם המיידי של הצווים שהוצאו תחת כהונתו של גנץ, בהליך דורסני ללא משפט וללא ראיות".

לימור סון הר-מלך | צילום: Olivier Fitoussi/Flash90

לסיום כתבה כי "ה"דאגה הכנה" של חברי מפלגתו של גנץ לזכויות המתיישבים - חודש בלבד לאחר שהיו שותפים בעצמם למסע הרדיפה, שוברת שיאים חדשים של ציניות".

נציין כי לפני כחודשיים הטיל גנץ צווי מעצר מנהלי לארבעה חודשים על שני הצעירים מהשומרון. לטענת המשפחות, את הצווים הוציא גנץ ללא משפט וללא הצגת ראיות כלשהן, זאת לאחר שבית המשפט הורה על שחרורם. כשבועיים לאחר מעצרם, פנו 40 ח"כים מכל סיעות הקואליציה הנוכחית לגנץ ודרשו את ביטולם המיידי של הצווים.

אברהם ירד צילום: באדיבות המשפחה