אם יש משהו שאני שונאת לראות ברשימת מצרכים במתכון, זה "ארבעה חלמונים ושני חלבונים". אני יודעת שאז יגיעו הנסיונות המייסרים להפריד בין הצהוב ללבן, והחלבון יתחיל להתערבב עם החלמון, וכל המתכון יהרס בבת אחת. גם המכשירים החדשים, "מפרידי ביצים", הנמכרים באינטרנט ומבטיחים הפרדה קלה ומהירה, לא מספקים את הסחורה וגואלים מהסיוט הצהוב-לבן.

לשאוב את החלמון דרך פיית הבקבוק

לצורך הפרדת הביצים שלכם כל שתצטרכו הוא לשתות בקבוק שלם, עד הסוף. זה יכול להיות כל סוג של משקה, כי זה בכלל לא משנה. בשלב הראשון תשברו את הביצה בשלמותה לתוך קערה (הכי חשוב שהחלמון לא יישבר). קחו את בקבוק הפלסטיק הריק והצמידו את פית הבקבוק לחלמון, כך שתישאב לתוך הבקבוק. בשלב הזה תעבירו את החלמון השאוב לקערת נפרדת, וברכותיי, יש לכם חלמון וחלבון מופרדים. חזרו על הפעולה כמה שפעמים שתרצו, אל תדאגו, אתם לא צריכים לשתות בקבוק נוסף לשם כך.

צילום: shutterstock