מצרכים להכנת מחית קארי ירוק בייתי:

4 שיני שום קלופות

3 בצלי שאלוט

2 לימונים קלופים

2 גבעולים למון גראס

כפית זרעי כוסברה טחונים

1/2 צרור כוסברה שטופה

1/2 צרור עלי בזיליקום

1 פלפל ירוק חריף

1/2 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור לפי טעם

1 פחית קרם קוקוס (לערבוב לאחר הכנת המחית)

אופן הכנת מחית קארי:

מעבירים למעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים עד לקבלת ממרח אחיד. מערבבים את הקרם קוקוס עם המחית הטחונה (לפני הבישול).

מצרכים להכנת הקציצות:

1 ק"ג דג לבן ללא עור

2 שיני שום קצוצות דג

1/2 צרור כוסברה קצוצה דק

1/2 כוס פירורי לחם

2 ביצים

1/2 כפית לימון גראס קצוץ

1 כפית גינג'ר מקולף וקצוץ

מלח ופלפל לפי טעם

אופן הכנת הקציצות:

טוחנים את הדג לבן בתוך מעבד מזון, מעבירים לבול ומוסיפים את כל המרכיבים,

מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה.

הרכבת המנה:

מחממים מחבת ומזלפים מעט שמן זית, מניחים את השום והקרישה ומטגנים קלות, מוסיפים 4 כפות מחית קארי ירוקה ופותחים טעמים, מוסיפים את השמנת מתוקה ומבשלים עוד כ – דקה, מייצרים קציצות עגולות מהדג ומחברים אל תוך הרוטב, מוסיפים את הברוקולי והאספרגוס ומבשלים עוד כ- 5 דקות (עם מכסה על אש נמוכה), מניחים את התבשיל על הצלחת ומסיימים עם עלי כוסברה, בצל ירוק ובוטנים, מומלץ להגיש ליד אורז לבן. בתאבון!

צילום: אנטולי קרינציק