מצרכים לאנטיפסטי בתנור 

הירקות:
2 גזרים
דלורית
סלק
שומר
בטטה

הרוטב:
עלים מעלי טימין
שמן זית 
סילאן
מלח גס/ים ההימליה
פלפל שחור טחון

אופן ההכנה של אנטיפסטי בתנור

מקלפים את הירקות. על קרש חיתוך נניח את הירק בין שתי כפות עץ. עם סכין חדה נחרוץ את הירקות בצורת מניפה, הכפות מסייעות לנו לחתוך מניפה שווה בלי להגיע לסיומת של הירק ובכך לשמור אותו כגוש אחד. 

הכפות שומרות על איזון צילום: תמר יהודאי

אפשר להיעזר גם בסכין צילום: תמר יהודאי

מניחים את הירקות בתבנית עם נייר אפייה. בקערה קטנה מערבבים את כל החומרים לרוטב ומברישים את הירקות היטב. מכסים את התבנית עם נייר אלומיניום.

צילום: מושחים את הירקות ברוטב נדיב

מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך שעה וחצי, לאחר מכן מסירים את האלומיניום ומעלים את הטמפרטורה ל-220. אופים עד למצב של כמעט השחמה עוד כ-15-30 דקות.

בתנור עד למצב של כמעט השחמה צילום: תמר יהודאי

הכותבת היא בעלת תואר ראשון באומנות ותואר בלימודי אחיות, משמשת כאחות בקהילה ואוהבת ליצור בבישול ואפייה.