ט"ו בשבט הבא עלינו לטובה הוא הזדמנות נהדרת לחובבי הפירות שבינינו. בראש השנה לאילנות כולנו נהנים מהיופי הטעים של הטבע, ומנצלים כל הזדמנות להשוויץ בחיתוכי פירות מרשימים ועיצובים מדויקים של מעדנים צבעוניים. לקראת החג, החלטתי להציג בפניכם כמה שיטות קלילות ומגניבות לחיתוך קיווי, פילוט תפוז וחיתוך תפוח לזיגזג. 

תפוח

תפוח הוא פרי שקל לחתוך, עם המון בשר ומעט גרעינים. כדאי להשתמש בתפוח ירוק של סמית, הכי ירוק שיש. תחילה, יש להוציא את הליבה שקרובה לגרעינים ולחתוך לרבעים, משם לפרוסות ולהפוך בזיגזג. אגב, התפוח כל כך עסיסי, שכיף לאכול אותו בחתיכות קטנות. 

תפוז

כיף לאכול תפוז נקי, בלי לכלוכים מסביב. אפשר להוציא את הקליפה מסביב, ואפילו לקלף את הקליפה הלבנה הפנימית. חשוב לא ללחוץ חזק מדי כדי לא לשחרר את כל המיץ מהפרי. 

קיווי

באמצעות סכין שפיצית, נחתוך את הפרי לכל האורך במרכז. צריך לוודא שהסכין אכן חודרת עמוק ולא לחשוש לחזור פעמיים על אותו מקום. 

אליה אביוף היא קונדיטורית, עורכת ומנחת סדנאות אפיה וחיתוך פירות  פרונטליות ודיגיטליות.